Inloopdouches: kies het juiste materiaal voor de wanden

Een inloopdouche spreekt tot de verbeelding en bezorgt je ultiem douchegenot. Je geniet met volle teugen van het ‘vrije’ en ‘ruimtelijke’ gevoel en met het design kan je vele kanten uit. Als je van plan bent om een inloopdouche te installeren, moet je met heel wat dingen rekening houden. Een daarvan zijn de douchewanden. Welk materiaal kies je? Welk effect heeft dat op de uitstraling? Wat met het onderhoud en de waterdichtheid? Allemaal aandachtspunten waarover je vooraf moet nadenken.

Inloopdouche met betegelde wanden

In heel wat badkamers worden de wanden van inloopdouches betegeld in hetzelfde materiaal als de vloer. Je creëert dan een doorlopende tegelvloer waarbij de vloer van de badkamer en de inloopdouche in elkaar overvloeien zonder opstapje. Voor de afvoer van het water wordt een douchegoot gebruikt. Het levert een bijzonder resultaat op, zeker als je mozaïek betegeling gebruikt.

 

Acrylpanelen als wandbekleding

Voor de wandbekleding van je douche kan je ook kiezen voor acrylpanelen. Terwijl tegels een meer frivole look bieden, hebben acrylpanelen een strakkere uitstraling. Ze zijn wit van kleur (maar zijn eveneens in meerdere kleuren beschikbaar), zien er erg mooi uit en bieden je (inloop)douche een echte meerwaarde.

 

Inloopdouches met wanden in acryl

Een douchewand moet stevig zijn, er goed uitzien maar ook onderhoudsvriendelijk zijn. Acryl is een materiaal dat al die eigenschappen in zich draagt. Ze zorgen ervoor dat je inloopdouche een aangename plek wordt waar het comfortabel douchen is. Acryl is krasvrij en duurzaam: twee karakteristieken die heel belangrijk zijn in een badkamer. Verder is het een perfect waterdicht materiaal waardoor je geen vochtproblemen krijgt en van schimmelvorming is geen sprake.

01 05 2013
inloopdouches wanden
Ga naar de catalogus