Rechthoekige wastafels: design en bijzonder

Wastafels vind je in allerlei formaten en afmetingen: ronde wastafels, vierkante maar ook rechthoekige. Kies je voor een rechthoekige wastafel, dan krijgt je badkamer een bijzondere uitstraling. Dit soort wastafels vallen vooral op door hun design. Dikwijls worden ze gebruikt in moderne badkamers, maar evengoed passen rechthoekige wastafels bij andere stijlen. Vaststaat dat je met een rechthoekige wastafel uit de band springt!

Strak en minimalistisch

Rechthoekige wastafels kenmerken zich vooral door een strak en minimalistisch design. Een rechthoekig ontwerp komt 'stoer' over en het lijnenspel valt meteen op. De rechte hoeken zorgen voor een harmonieus en elegant geheel dat volledig uitgebalanceerd is. Niet te verwonderen dus dat dit soort wastafels vooral populair zijn bij mensen die van ‘modern’ houden.

 

Materiaal en kleur kiezen

Bij rechthoekige wastafels is ook de keuze van het materiaal en de kleur van groot belang. Dikwijls wordt er voor zwart graniet of natuursteen gekozen om zo de robuustheid te accentueren. Het zijn degelijk materialen die tegen een stootje kunnen en niet verkleuren. Uiteraard behoort ook wit (of een witte tint) tot de mogelijkheden. Voor extra cachet laat je de muurbeugels volledig onder de wastafel verdwijnen. Op die manier lijkt de wastafel als een ‘brok’ steen uit de muur te komen.

 

Rechthoekige wastafels passen volledig in je badkamer

Zorg er ook voor dat de keuze van je badkamermeubels is afgestemd op de wastafel. Hou niet alleen rekening met de afmetingen, maar ook met de kleur en het design. Zo zal je badkamer echt stralen en kan je er volop genieten en volledig tot rust komen!

11 04 2013
Rechthoekige wastafels springen uit de band en leveren een apart effect op.
Ga naar de catalogus