Een monobloc toilet: de troeven op een rijtje

Een monobloc toilet is een toilet waarbij het waterreservoir en de wc-pot één geheel vormen. Je hebt dus geen extra reservoir meer nodig. Vroeger werden er veel zogenaamde ‘hooggeplaatste stortbakken’ geïnstalleerd. Zij hebben een lange PVC-pijp en worden doorgaans op een hoogte van ongeveer 210 cm boven de vloer aangebracht. Maar dat soort systeem wordt tegenwoordig amper nog gebruikt. Moderne toiletten zijn bijna allemaal monobloc modellen of hangende wc’s.

Monobloc toiletten: gemakkelijk te bedienen

Monobloc toiletten worden ook wel eens duobloc genoemd. De stortbak (het waterreservoir) staat dus rechtstreeks op de wc-pot. De voordelen? Ze zijn gemakkelijker te bedienen (kinderen kunnen er ook bij) en maken minder lawaai. Bovendien ogen ze ook veel fraaier dan de toiletten van weleer waarbij de stortbakken bijna tegen het plafond hingen. Er zijn heel wat design modellen verkrijgbaar.

 

Zelf installeren?

Ben je op zoek naar een nieuw toilet of een model in je badkamer? Een monobloc toilet komt in beide ruimtes tot zijn recht en kan je zelf installeren. De wc-pot wordt gewoon op de vloer geplaatst. Ben je niet zo handig of neem je liever het zekere voor het onzekere? Doe dan een beroep op een specialist om je toilet te installeren en aan te sluiten. In een mum van tijd staat je gloednieuwe wc te blinken en is hij klaar voor gebruik.

 

Monobloc toilet: degelijk en stijlvol

Toiletten worden veelvuldig gebruikt en een monobloc toilet vormt daarop geen uitzondering. Ook het doorspoelmechanisme bewijst meerdere keren per dag zijn nut. Zorg er dan ook voor dat je een degelijk model kiest dat tegen een stootje kan en waar je jarenlang geen zorgen om hebt.

Uiteraard wil het oog ook wat en kies je een monobloc toilet dat je bekoort en bij de stijl van je (badkamer)interieur past. Zo wordt het prettig en comfortabel vertoeven op het toilet, een plek waar we gemiddeld 1 jaar van ons bestaan doorbrengen!

11 04 2013
Een monobloc toilet is gemakkelijk te bedienen en ziet er erg stijlvol uit.
Ga naar de catalogus