Badgrepen: optimale veiligheid en fraaie look

Een badkamer is de plek bij uitstek om volop te ontspannen en te bekomen van een drukke werkdag. Een uitgebreid bad nemen is voor velen het toppunt van relaxen. Maar veiligheid in de badkamer is ook belangrijk. Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken en veilig te laten verlopen, kan je gebruikmaken van badgrepen, ook wel veiligheidsgrepen genoemd.

Vermijd val- en glijpartijen

Een badgreep is een van de badkameraccessoires die veel worden gebruikt. Het ondersteunt minder mobiele personen bij het in- en uitstappen. Ook voor andere mensen is een veiligheidsgreep gewoon handig als extra hulpmiddel. Met een val- of glijpartij in de badkamer kan je je immers lelijk bezeren. Extra houvast is altijd welkom: je bent er zeker van dat je nooit uitglijdt en geen blessures oploopt.

 

Badgrepen installeren

Badgrepen worden meestal aan de muur of op de badrand bevestigd en je kan ze in verschillende vormen verkrijgen. Bij de keuze van een badgreep moet je met verschillende factoren rekening houden: de dikte van de badwand, de gewenste hoogte en het materiaal van de badgreep. Veiligheidsgrepen in chroom zijn erg populair omdat ze bij het kraanwerk van het bad passen en je zo een mooi harmonieus geheel creëert.

 

Materiaal van hoge kwaliteit

Handgrepen voor het bad zijn niet alleen functioneel. Ze bieden extra comfort, en zien er bovendien ook erg mooi uit. De badhandvaten passen perfect bij de uitstraling van de baden. Er zijn verschillende modellen (ronde of hoekige) in verschillende materialen verkrijgbaar. De kwaliteit van het materiaal is belangrijk omdat badgrepen veel worden gebruikt en heel wat gewicht krijgen te verwerken. Wanneer je ze installeert, moet je er dan ook op letten dat ze stevig in het bad of de wand zijn verankerd.

10 04 2013
Badgrepen zorgen voor extra comfort en bieden ook een esthetische meerwaarde.
Ga naar de catalogus