Een nieuwe doucheslang: waarop letten?

Geen douche zonder doucheslang: een cruciaal onderdeel om van een heerlijke douche te kunnen genieten. Een doucheslang zorgt ervoor dat het water uit de douchekop stroomt. Als de slang z’n werk niet doet of het begeeft, kan er van een douchebeurt geen sprake zijn. Doucheslangen moeten perfect bij het kraanwerk van je douche of bad passen. Tegenwoordig worden er vooral gladde doucheslangen gebruikt.

Flexibel en handig in gebruik

Doucheslangen moeten in de eerste plaats van optimale kwaliteit zijn. Ze worden veelvuldig gebruikt en moeten lang meegaan. Een doucheslang is flexibel zodat je de douchekop snel en handig kan bewegen terwijl je aan het douchen bent. Het is heel vervelend wanneer ze in de knoop geraken. Als ze helemaal zijn opgedraaid kan je er gewoonweg geen gebruik van maken.

 

Doucheslang aansluiten

Zodra je een doucheslang hebt gekozen en gekocht, kan je ze perfect zelf aansluiten. Het is voldoende om ze aan de ene kant in de kraan te draaien en aan de andere kant aan de douchekop te bevestigen. Zodra je ze hebt aangesloten, laat je er voorzichtig water doorlopen. Daarna kan je de douchekraan volledig opendraaien om te testen of alles naar behoren werkt.

 

Lekkages voorkomen

Wanneer je de doucheslang hebt aangesloten, moet je controleren of er geen lekkages zijn. Omdat een douche veel gebruikt wordt, veroorzaken lekkages veel waterverlies. En dat is zonde, te meer omdat je zo een hogere waterfactuur ontvangt. Doucheslangen goed aansluiten is dus de boodschap!

 

Doucheslangen: apart of in sets

Is je doucheslang aan vervanging toe? Dan kan je gewoon een nieuwe doucheslang kopen. Als je een volledige douche installeert, is het een goed idee om een doucheset aan te schaffen. Daarin zit de doucheslang, de kraan, de douchekop en de douchestang. Hou er ook rekening mee dat de doucheslang bij de stijl van je badkamer en douche passen. Zorg ervoor dat ze mooi in de badkamerinrichting geïntegreerd is voor een fraaie uitstraling!

03 04 2013
Doucheslangen vormen een cruciaal onderdeel van een doucheset.
Ga naar de catalogus