Met deze schoonmaaktips blinkt je wc als nooit tevoren

Het toilet schoonmaken? Wellicht niet meteen je favoriete klusje in huis. Maar een vieze wc oogt onappetijtelijk, zorgt voor geurhinder en is een echte bron van bacteriën. Stel die taak dus niet langer uit, en vat de koe meteen bij de horens. Of lieverneem de wc-borstel ter hand. 

Enkele handige tips om je wc snel en grondig schoon te maken: 

- Maak de ruimte rond de wc vrij: Ruim alle spullen rond het toilet op voor je aan de poetsbeurt begint zodat je de wc en de ruimte daarrond goed en grondig kan schoonmaken.  

- Draag poetshandschoenen: Bacteriën vinden je wc een klein paradijs. Het is dan ook aan te raden rubberen schoonmaakhandschoenen te dragen tijdens het schoonmaken. Heb je er geen in huis? Was dan zorgvuldig je handen na de poetsbeurt.  

- Gebruik wc-borstel en toiletgel: De wc-pot poets je met een krachtige toiletgel met antikalkwerking. Spuit ook zeker onder de toiletrand en laat even inwerken. Maak daarna met een stevige wc-borstel de pot schoon. 

- Maak de wc-bril en het deksel schoon: Poets de bril, zowel de boven- als de onderkant, en het deksel van de wc met een doek en schoonmaakmiddel. 

- Neem de rest van  de ruimte onder handen: Niet alleen het toilet zelf is een broeihaard van bacteriën. Vergeet dus niet de spoelbak, de toiletrolhouder, het wastafeltje, de kranen en zelfs de lichtschakelaar en de deurklinken te poetsen.  

- Hang een toiletblokje in de wc: Een wc-blokje reinigt het toilet bij elke spoelbeurt en zorgt meteen voor een frisse geur. Kies een parfum dat je graag ruikt, er is keuze genoeg! 

 Zonder rand minder poetswerk 

Je toilet poetsen is meer dan waarschijnlijk niet je favoriete tijdverdrijf. Dan is een rimless wc, de nieuwste innovatie op het vlak van toiletpotten, een goede investering. Een rimless wc is eentoilet zonder spoelrand, waardoor je minder poetswerk hebt. Want omdat het geen rand heeft, hoopt er zich ook geen vuil op. Dit type toilet is dus extra hygiënisch 

 

Een laatste tip: kies voor kwaliteitsvol sanitair, dat is makkelijker om te onderhouden.  

In onze catalogus vind je vast het model naar je keuze 

15 08 2018
Ga naar de catalogus