Wat te kiezen: een bad-douchecombinatie of een bad en douche apart? 

De inrichting van je badkamer is geen eenvoudige klus. Je wilt immers optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte éeen resultaat verkrijgen dat volledig aan jouw wensen beantwoordt. Je neemt dus maar beter geen overhaaste beslissingen als het op je sanitair aankomt. Kies je dan voor een bad en douche apart, of toch liever voor een bad-douchecombinatie? Wij helpen je de knoop doorhakken! 

Beschikbare ruimte als maatstaf 

In de regel kun je in een kleine badkamer geen vrijstaand bad plaatsen. Maar dat wilt niet zeggen dat je moet inboeten op comfort of luxe. Met een bad-douchecombinatie bespaar je natuurlijk de meeste ruimteHandig als je eventueel nog een toilet in je badkamer kwijt wilt of regelmatig met je kinderen in de badkamer moet zijn. Heb je minstens 4,5 vierkante meter ter beschikking? Dan is een bad en douche apart mogelijk – tenminste, als je kiest voor een bad van maximaal 70 centimeter breed en een douchebak met een schuine kant.  

Bad-douchecombinatie versus bad en douche apart 

Zowel met een bad-douchecombinatie als met een bad en douche apartprofiteer je op elk moment van de voordelen van een bad én douche: een snelle douche voor ’s morgens en een ontspannend bad voor na een lange werkdag. Het belangrijkste nadeel van een bad-douchecombinatie, zeker voor mensen die niet goed ter been zijn, is dat je altijd over de badrand moet stappen. In dat geval is een inloopdouche (al dan niet met handgrepen) beter. Weet wel dat je voor een inloopdouche minstens 1,20 meter diepte en 90 centimeter breedte nodig hebt.    

Bad-douchecombinatiedenk aan de details! 

Als je kiest voor een bad-douchecombinatie, moet je nog bepalen hoe je de rest van je badkamer beschermt tegen opspattend water. 

  • De eenvoudigste – maar meestal weinig elegante – oplossing is een douchegordijn. 

  • Een badscherm of badwand uit veiligheidsglas is een stijlvol en functioneel alternatief. Niet alleen is deze optie makkelijk te onderhouden; er bestaat zonder twijfel een scherm dat perfect past bij je bad. Wat dacht je van een inklapbaar exemplaar? 

11 08 2018
Ga naar de catalogus