4 tips voor de perfecte badkamerverlichting

Omdat je heel wat tijd in je badkamer spendeert, wil je er uiteraard een aangename ruimte van maken. Wat leuke accessoires, een mooie kleur op de muren en de juiste badkamerverlichting zijn alvast ingrediënten die daarbij helpen. 

  1. Kies verlichting voor elk moment 

s Morgens een snelle scheerbeurt, ’s avonds een ontspannend badje dag begint en eindigt vaak met een bezoek aan je badkamer. Je beschikt dan ook het best over verlichting voor elk moment. Kies dus voor verschillende soorten lampen met elk hun eigen functie. Denk aan plafondlampen voor de algemene verlichting, gerichte tl-lampen aan de zijkanten van je badkamerspiegel om je make-up aan te brengen en eventueel ook nachtverlichting. 

  1. Locatie, locatie, locatie 

Niet alleen de verschillende soorten verlichting zijn belangrijk, ook de plekken waar je verlichting voorziet, zijn van tel. Eélichtbron voor je hele badkamer? Dat is vragen om donkere hoekjes. Denk goed na over verschillende lichtpuntenzodat het licht zich goed over je hele badkamer verspreidt, en je creëert er in geen tijd een aangename sfeer. 

  1. Samenspel met de rest van je badkamerinterieur 

Een uitgekiend lichtplan komt nog beter tot z’n recht in een badkamerinterieur dat de verlichting ondersteunt. Zo versterken een muur in lichte tinten en een grote badkamerspiegel het ruimtegevoel in je badkamer, op voorwaarde dat de lichtinval goed zit. Een raampartij met mat glas laat je toe om van natuurlijke lichtinval te profiteren, zonder dat je je zorgen moet maken over pottenkijkers. Maar het omgekeerde is ook waar: je verlichting moet passen bij de stijl van je badkamer. Zo combineer je kouder licht beter met een moderne badkamer dan een met een retrolook. 

  1. Lief voor het milieu en je budget 

Milieuvriendelijke verlichting saai? Niet als je voor ledverlichting gaat. Deze lampen verbruiken niet alleen tot 90 procent minder stroom dan gloeilampen, ze gaan ook 50.000 à 100.000 uren mee en behoren daarmee tot de duurzaamste verlichtingsoplossingen. Goed voor jou én de natuur! 

10 08 2018
Ga naar de catalogus