Op zoek naar een badkamermeubel? Dit zijn alle types op een rijtje

Je badkamer is niet af zonder badkamermeubel. En hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt als je het over badkamerinrichting hebt, verdient een badkamermeubel de nodige aandacht. Niet in het minst omdat er bijzonder veel opties zijn! 

Bergruimte voor iedereen: spiegelkast, onderbouwkast of beiden?

Je badkamermeubel is het centrale element in je badkamer. Kies er een met voldoende bergruimte voor alle spullen die je gezin nodig heeft in de buurt van de wastafel. Een spiegelkast is ideaal voor producten die je dagelijks nodig hebt: tandpasta, scheergerief, haarborstels, … Onderbouwkasten laten je toe om optimaal gebruik te maken van de ruimte onder je wastafel. Ze onttrekken de leidingen van de lavabokranen aan het oog en je kunt er heel wat handdoeken of kleine spulletjes in opbergen.

 

Voor elk wat wils: opbouw, inbouw of hangende wastafel

Bij een opbouwwastafel staat de wastafel op het werkblad van het badkamermeubel, terwijl die bij een inbouwwastafel in het meubel is verwerkt. Of ga voor een hangende wastafel, waarbij de leidingen in de muur worden verwerkt. Onder je badkamerkasten creëer je dan extra opbergruimte.

Kies de juiste look voor je badkamermeubel

De kleur van je wastafel heeft een enorme impact op je badkamer: een zwart meubel creëert een strakke, moderne look, terwijl een witte de ruimte groter doet lijken. Het materiaal van de kasten is eveneens bepalend voor de uitstraling: zo ziet hout er misschien authentieker uit, maar is het moeilijker te onderhouden dan kunststof. Wist je trouwens dat er ook kunststof met houtlook bestaat? Zo blijft je badkamermeubel jarenlang mooi.

 

Size matters!

Kies een badkamermeubel dat past binnen de afmetingen van je badkamer én zorg ervoor dat het op de ideale hoogte hangt. Dat hangt af van je lengte, maar meestal zien we lavabo's op 90 cm boven de grond.

24 07 2018
Ga naar de catalogus