Mooie én efficiënte kranen zijn geen overbodige luxe in je badkamer

Bij de inrichting van je nieuwe badkamer denk je wellicht eerst aan grote elementen zoals je bad, badkamermeubel en wc. En toch zijn ook de kleinere details cruciaal voor een badkamer waarin het aangenaam vertoeven is. Zo kies je maar beter voor badkamerkranen die helemaal aan jouw noden en wensen voldoen. Ontdek je opties in dit artikel.

Eengreepsmengkraan voor het ultieme gebruiksgemak

Zoals de naam al verklapt, bedien je een eengreepsmengkraan met één hand. Haar tegenhanger is de tweegreepsmengkraan, die een aparte hendel voor koud en warm water heeft. Eengreepsmengkranen zijn niet alleen handiger, ze werken ook efficiënter en sneller. Doorgaans kiezen mensen dus voor dit type. Hou je echter van een uitgesproken retro look? Dan is een tweegreepskraan echt iets voor jou.

Een kraan voor elk object

Je douche is je bad niet, dus het hoeft niet te verbazen dat er voor elk sanitair meubel een andere kraan bestaat, al beperk je je voor een harmonieus geheel het best tot kranen van eenzelfde collectie.

  • Voor je bad is een thermostatische kraan de meest logische keuze. Wie een vrijstaand bad op pootjes heeft, kan evenwel voor een badmengkraan gaan die op de vloer gemonteerd is.
  • In je douche kun je kiezen tussen opbouwdouchekranen en inbouwdouchekranen. Bij de laatste soort is het volledige kraanwerk in de muur ingewerkt. Ideaal in een minimalistische badkamer, terwijl je met een opbouwkraan een heus statement maakt.
  • Tot slot bestaan er ook voor je wastafel inbouwkranen en opbouwkranen.

Kindvriendelijke kranen

Kindvriendelijke kranen zijn een must als je kinderen hebt. Met badkamerkranen met veiligheidsknop voorkom je eenvoudig brandwonden. Bovendien zijn waterbesparende kranen een goed idee als je kroost al zelfstandig in de douche kan en je geen torenhoge waterrekening wilt. Het milieu zal je dankbaar zijn!

Badkamerkraan: welk materiaal?

De duurzaamheid van je kraan hangt natuurlijk ook af van haar levensduur. Kies daarom voor kwalitatief materiaal.Chroom, inox en roestvrijstaal passen in de meeste badkamers en zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk.

18 07 2018
Ga naar de catalogus