Mooi én functioneel: zo kies je de perfecte keukenkraan

Je keukenkraan is een van de meest gebruikte en tegelijkertijd meest miskende objecten in de keuken. Denk jij ook dat een keukenkraan alleen maar functioneel moet zijn? Dan is het hoog tijd om jou op andere ideeën te brengen!

Een kraan voor elke keuken

Uiteraard moet een keukenkraan vooral praktisch zijn. Een kraan die te kort is om pannen of potten makkelijk te kunnen vullen en afspoelen, is alleen maar frustrerend. Ga daarom na welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Een uitrekbare vaatsproeier om alle hoekjes te bereiken

  • Een ingebouwde temperatuurregelaar

  • Een antikalkfunctie

  • Een afgeronde kop om makkelijk diepe potten en pannen onder te plaatsen

  • Keramische schijven voor een optimaal functionerend binnenwerk

  • Een waterbesparende functie


Het oog wil ook wat 

De functionaliteit is één zaak, maar de looks van je kraan tellen ook mee! Zo bestaan er kranen met een strakke uitloop, u-uitloop of met een gebogen uitloop die stuk voor stuk lang genoeg zijn. Er zijn talloze opties die je keuken er totaal anders kunnen doen uitzien, dus waarom zou je niet gaan voor dé kraan die je keuken net dat tikkeltje extra geeft?

 

Keukenmengkraan

Omdat je in de keuken warm én koud water gebruikt, is een mengkraan de ideale bondgenoot. Dit type kraan mengt warm en koud water, waardoor je sneller de gewenste temperatuur bereikt dan met een gewone kraan. En dat bespaart je energie. Tegenwoordig kun je kiezen tussen een eengreeps- of – tweegreepsmengkraan. Het eerste type staat erg goed in een moderne keuken, terwijl de tweede optie vooral in landelijke keukens tot zijn recht komt.

 

Duurzaam design

Wil je je leven lang genieten van je designkraan? Dan moet je voor betrouwbare kwaliteit gaan, door bijvoorbeeld voor onderhoudsvriendelijk materiaal te kiezen. Inox, chroom en roestvrij staal zijn prima opties. Stem je de keuze van je keukenkraan in elk geval af op de spoelbak en andere elementen van het werkblad om een harmonieus geheel te bekomen.

11 07 2018
Ga naar de catalogus