Zo vind je de juiste badkamermeubelen voor jóuw badkamer

De juiste balans tussen functionaliteit en design bepaalt welke badkamermeubelen perfect zijn voor jouw badkamer. Omdat je dagelijks gebruik maakt van je badkamer, loont het de moeite om te investeren in meubels die volledig aan jouw behoeften voldoen. Maar hoe hak je al die knopen door?

Badkamermeubelen: voor elk wat wils

Voor je wegdroomt bij luxueus ingerichte badkamers, neem je het best eerst je badkamergewoontes onder de loep. Als jij het type bent dat ‘s ochtends snel klaar wilt zijn, heb je misschien enkel een douche nodig. Lijst dus op wat je in je badkamer wilt doen om te bepalen welke meubels je nodig hebt en ga na hoe het met je huisgenoten zit. Als er meerdere mensen de badkamer tegelijkertijd zullen gebruiken, is een wastafel met twee kraangaten bijvoorbeeld een must.

De beschikbare ruimte optimaal benutten

Eens je erachter bent wat je in je badkamer nodig hebt, meet je de ruimte nauwkeurig op. Zo bepaal je welke afmetingen de badkamermeubelen mogen hebben en kun je je eerdere wensen toetsen aan de realiteit. Is je badkamer aan de kleine kant en wil je toch een bad? Dan is een vrijstaand bad op pootjes geen optie en opteer je beter voor een douche-bad-oplossing.

Een kleine badkamer hoeft je gelukkig geen claustrofobisch gevoel te bezorgen. Er bestaan heel wat badkamerkasten die ruimte helpen besparen. Mits wat puzzelwerk kun je de beschikbare ruimte zo optimaal benutten.

Jouw badkamer, jouw stijl

Badkamermeubelen kom je in heel wat kleuren en stijlen tegen. Bepaal vooraf welke look je wil in je badkamer om gerichter te zoeken. Een moderne badkamer vraagt om een minimalistische inrichting, terwijl een romantische badkamer met meerdere decoratieve elementen speelt. Het materiaal van je badkamermeubelen is ook een belangrijke keuze. Zo is hout erg authentiek, maar vergt het soms wat extra onderhoud.

10 07 2018
Ga naar de catalogus