De vele voordelen van een ophang-wc

Is het tijd om het toilet te vernieuwen? Een ophang-wc is dan een prachtige oplossing. We zetten de voordelen op een rijtje.

1. Schoonmaakgemak

In tegenstelling tot een staand toilet, komt een ophang-wc niet in aanraking met de vloer. Dat is meteen het belangrijkste voordeel, want zo kun je makkelijk de vloer schoonmaken en riskeer je niet dat er vuil ophoopt langs de onderste rand van het toilet. Stofzuigen en dweilen kan in één beweging!

2. Elegant design

Dankzij een knap staaltje technologisch vernuft wordt het reservoir van een ophang-wc in de muur verwerkt, waardoor het elegant en modern oogt. Het is daarom niet voor niets de norm in een hedendaagse badkamer. Toch wil dat niet zeggen dat een ophang-wc niet past in een eerder klassieke of landelijke badkamer. Ook voor die badkamerstijlen bestaan er ophang-wc’s die perfect aansluiten bij jouw smaak.

3. Ophang-wc = compact

Omdat het waterreservoir wordt weggewerkt, heeft een hangtoilet veel minder ruimte nodig dan een staand toilet. Het is daarom dé oplossing voor kleine badkamers. Combineer het met een hangend badkamermeubel om de ruimte optimaal te benutten.

4. Gegarandeerd comfort

Terwijl een toilet normaal gezien op ongeveer 37 centimeter hoogte wordt gemonteerd, is het bij een ophang-wc heel eenvoudig om de hoogte aan te passen, bijvoorbeeld naar 45 of 50 centimeter. Ideaal voor lange mensen, of voor wie het moeilijk is om zich diep te laten zakken. Maar let op: hang het toilet ook niet té hoog, want voor een goede ontlasting is het gezonder om in een ‘gehurkte’ houding te zitten.

5. Makkelijk te installeren

Zo’n inbouwsysteem mag er dan wel ingewikkeld uitzien, toch is een ophang-wc niet moeilijk om zelf te installeren. Onze tutorials leggen het je haarfijn uit.

30 03 2018
Ga naar de catalogus