Met deze wc-zittingen zit je – letterlijk – goed!

Geen idee welke wc-zit het beste past bij het design van je toilet? Lees dan hier welke de mogelijkheden zijn. Ga je voor ultraclean, felgekleurd of juist simpel en sober? Laat je inspireren door onze tips.

Wc-zittingen: hygiëne voorop

Wanneer het over het toilet gaat, staat hygiëne uiteraard met stip genoteerd als prioriteit nummer één. Voor sommigen is die hygiënefactor in combinatie met onderhoudsgemak zelfs belangrijker dan de uitstraling van hun toilet. Aan regelmatig onderhoud van het toilet ontkom je nu eenmaal niet, en liefst wil je het zo snel en efficiënt mogelijk afhandelen. Toch? Kies daarom voor een toilet en toiletzitje dat makkelijk schoon te maken is. Heel wat hedendaagse toiletmodellen zijn genoemd naar hun ‘easy’ onderhoud; let dus zeker op dat woord wanneer je op zoek gaat naar een wc-zit die voldoet aan jouw eisen.

Tip: een wc met antibacteriële zitting is ideaal als je bacteriën uit het kleinste kamertje (of de badkamer, als je toilet daar staat) wil weren. Een antibacteriële wc-bril is gemaakt van ultrahygiënisch, bacterie-afstotend materiaal.

Welk materiaal kiezen voor je wc-bril?

Tegenwoordig kun je zelfs de zitting van de wc naadloos laten aansluiten bij de inrichting van je toilet. Wc-zittingen zijn er in alle maten, vormen, kleuren en soorten. Ook het materiaal kan verschillen: polyester, kunststof, mdf, hout, … Kies een materiaal dat onderhoudsvriendelijkheid combineert met de gewenste uitstraling: ga bijvoorbeeld voor een felle kleur (past mooi in een retro en hip interieur) of voor eenvoudig en sober (een witte of zwarte wc-bril voor het minimalistisch ingerichte kleinste kamertje).

Wc-zittingen die zachtjes sluiten

Nooit nog een wc-bril met een harde klap horen neerkomen? Geen probleem: heel wat wc-brillen zijn vandaag uitgerust met een zogenaamd softclosingsysteem dat – de naam verraadt het al – een zachte sluiting van de zitting garandeert. Zo maak je je huisgenoten zeker niet wakker na een nachtelijk wc-bezoekje én blijft je wc-zitting ook langer intact. 

15 06 2017
Ga naar de catalogus