Zomer! In je badkamer kun je je heerlijk verfrissen

België heeft nogal een wisselvallig klimaat, dus genieten we ’s zomers des te meer als het zonnetje volop schijnt. Ben je door het warme weer helemaal bezweet en wil je even afkoelen? Dan is een goed uitgeruste badkamer ideaal om je snel even te verfrissen.

Warm weer? Dat betekent zweten ...

Oké, er zijn heel wat manieren om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet té veel last hebt van de hitte. Je kunt je licht kleden, binnen blijven met de gordijnen dicht of de airco opzetten. Maar uiteindelijk wil je toch écht graag naar buiten en genieten van de zon. Belangrijk daarbij is dat je voldoende drinkt en je flink insmeert.

Loopt het zweet over je rug en je gezicht? Dan is het geen overbodige luxe om je even te verfrissen in je badkamer. Dat kan aan je wastafel of in de douche, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt.

Je verfrissen aan je wastafel

Even je polsen onder koud water houden geeft je een opkikker, zo wordt weleens gezegd. Of dat klopt, betwijfelen we, maar als je snel even je gezicht, je handen en je oksels wast met fris water, kun je er gegarandeerd weer tegenaan.

Genieten van een verkwikkende douche

Wil je je echt van kop tot teen verfrissen, dan is een douche meer aangewezen. Zeker als je van het strand komt of nadien rechstreeks je bed wil induiken is een douche ideaal.

Koud douchen is niet alleen erg verkwikkend in de zomer, het is ook gezond. Het is goed voor je huid, het verbetert je bloedcirculatie en je krijgt er meer energie van. Wil je echt genieten als een prins(es)? Gebruik dan een regendouche of een cascadekraan. Je waant je zó onder een verfrissende waterval in een tropisch paradijs.

Tip: een koud voetbad

Als je veel gewandeld hebt bij erg warm weer, kan het gebeuren dat je voeten opgezwollen aanvoelen. Een koud voetbad nemen is dan een heuse aanrader. Een zitbad is extra handig, maar heb je dat niet, dan kun je ook gewoon je ligbad gedeeltelijk vullen en op de rand gaan zitten. Klaar voor that fresh feeling?

10 08 2017
Ga naar de catalogus