Mooie badkamers: laat je inspireren

Is je badkamer aan vernieuwing toe? Dan houd je natuurlijk niet alleen rekening met de waterdichtheid van materialen en de indeling van de natte zones. Ook comfort is cruciaal. En natuurlijk wil je dat je badkamer helemaal naar jouw smaak is! Laat je daarvoor inspireren door mooie badkamers.

Een wastafel volgens jouw wensen

Elke dag gebruik je je badkamermeubel toch wel minstens een of twee keer. Heel belangrijk dus dat je kiest voor een model dat aan al je eisen voldoet. Als je wil dat water snel wegloopt, dan is een afgeronde wastafel de beste keuze. Als dat minder belangrijk is, kies dan gerust voor een strakker, vierkanter model.

Douche, bad of combinatie?

Steeds vaker worden er in badkamers inloopdouches geplaatst. Zulke douches zijn erg gewild omwille van de strakke vormgeving, het praktische gebruik en het grote gevoel van ruimte. De afmetingen van een inloopdouche kun je volledig zelf bepalen. Het is zelfs relatief goedkoop om zélf een inloopdouche in je badkamer te installeren. De prijs van zo’n douche wordt dan vooral bepaald door de tegels.

In mooie, moderne badkamers zie je ook steeds vaker een vrijstaand bad. Een bad op pootjes geeft dan juist weer een heel traditioneel, landelijk gevoel. Heb je geen plek voor een apart bad én een douche? Een combinatie van een bad en een douche is dan een goede oplossing, zolang je maar een scherm of douchegordijn voorziet om het spatwater tegen te houden.

Mooie badkamers: kies de juiste kleuren

Nog niet klaar voor een grote verbouwing, maar wel al toe aan een nieuwe look? Een frisse verflaag brengt je in een handomdraai dichter bij de badkamer van je dromen. Traditionele kleuren voor een badkamer zijn wit en blauw, maar niets houd je tegen om accenten te leggen in knalpaars of felrood. Let wel op dat je de juiste soort verf gebruikt. Voor muren die rechtstreeks met water in contact komen, zoals de wanden achter de wastafels, bestaat er speciale, waterbestendige verf.

25 07 2017
Ga naar de catalogus