Geurhinder in je badkamer? Dat kun je makkelijk vermijden

Je snuffelt als een gek: waar komt die vieze geur toch vandaan? Een badkamer hoort fris te ruiken en geen onaangename geuren te verspreiden. Wie kan zich nu ontspannen in een stinkende ruimte? Vieze geurtjes zijn sowieso onaangenaam in huis, maar we ervaren ze als extra storend in de badkamer. Enkele tips om deze vervelende geurhinder te vermijden.

 

Camoufleren lost het probleem niet op

Vaak proberen mensen om geurhinder te beperken door luchtverfrissers aan te kopen. Een blokje voor het toilet, een spray, een geurkaars of een elektrisch ventilatiesysteem. Dit kan de hinder wel maskeren, maar op deze manier los je het structurele probleem helaas niet op. Gelukkig zijn er andere methodes.

Geurhinder door verstoppingen

In de afvoer van je bad of douche kan zich vuil ophopen. Denk maar aan plukjes haar of shampooresten, die samen voor een verstopping zorgen. Dit goedje kan al snel gaan ruiken. Vermijd chemische ontstoppers en kies voor een zuignap of ontstoppingsveer.

Een geurende toiletpot

Natuurlijk vermijd je geurtjes in het toilet vooral door een goede hygiëne en regelmatig schoonmaken. Er zijn intussen ook toiletpotten te koop die geuren neutraliseren. Door middel van een keramische filter schakelen deze toiletten vieze geurtjes uit.

Geurafsluiter op de afvoer

Je toilet, het bad, de douche en de wastafel: elk onderdeel van je sanitair moet een geurafsluiter op de afvoer hebben. In de volksmond heet dat een ‘sifon’. Door een kronkel in de buis vormt stilstaand water een barrière waardoor geurtjes uit de afvoer niet kunnen terugkeren naar de badkamer. Let erop dat je een goede ontluchting op de afvoer installeert, want ander kunnen deze geurafsluiters leeggezogen worden en krijgen de geuren vrij spel.

 

28 04 2017
Ga naar de catalogus