Zo kies je kraanwerk voor je badkamer 

Als je je badkamer inricht, moet je heel wat beslissingen nemen. Je moet de ruimte indelen, de badkamermeubels kiezen, het bad, de douche ... Maar ook de keuze van het kraanwerk is cruciaal. We vertellen je waarop je moet letten.

Kraanwerk kiezen 

Wat voor je buurman de perfecte kraan is, hoeft dat niet noodzakelijk ook voor jou te zijn. De keuze van het juiste kraanwerk hangt namelijk af van verschillende factoren: je behoeftes uiteraard, maar ook je persoonlijke smaak en de inrichting van je badkamer. Gelukkig kan een kraan tegelijk praktisch én stijlvol zijn. Voor een uniforme look doe je er goed aan om je bij de keuze van je kraanwerk te beperken tot één collectie.  

 

Een kraan voor je bad 

Vandaag is een thermostatische kraan de logische keuze voor je bad. Deze kranen zijn handig in gebruik, veilig en bijzonder zuinig.  Wil je liever een klassieke look? Dan is een tweegreepsmengkraan zeker ook een optie. Een vrijstaand bad komt dan weer prachtig tot zijn recht met een badmengkraan die op de vloer gemonteerd is. 

 

Een kraan voor je douche 

Voor je douche zijn de mogelijkheden ook legio. Er zijn opbouwdouchekranen waarbij het volledige kraanwerk zichtbaar aan de muur is bevestigd. Hou je het liever minimalistisch? Dan kun je kiezen voor een inbouwdouchekraan. Vergeet ook niet dat een regendouche een heuse meerwaarde vormt. 

 

Wastafelkranen 

Ook voor je wastafel heb je de keuze uit heel wat verschillende soorten kranen. Er zijn de klassieke badkamerkranen, in eengreeps- en tweegreepsuitvoering. Liefhebbers van retro kunnen bijvoorbeeld kiezen voor grepen in kruisvorm.  Heb je het liever eigentijds? Kies dan voor een strakke vormgeving, zonder franje. Ook designliefhebbers komen aan hun trekken. Er zijn heel wat luxueuze wastafelkranen met een erg verfijnde afwerking. 

 

Het juiste materiaal voor je kraanwerk 

Uiteraard is niet alleen het model van je kraanwerk belangrijk, maar ook het materiaal. Verchroomde badkamerkranen passen goed in de meeste interieurs. Andere opties zijn kraanwerk in inox of roestvrij staal

11 04 2017
Ga naar de catalogus