Een inloopdouche installeren? Kies voor acrylpanelen!

Steeds meer mensen installeren een inloopdouche in hun badkamer. Logisch, want zo geniet je van hedendaagse luxe, stijl én gebruiksgemak. Heel wat inloopdouches zijn bekleed met tegels, maar dat is geen absolute must. Je kunt ook werken met acrylpanelen – een fraai, duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief. Een woordje uitleg. 

Genieten van een inloopdouche 

De voordelen van een inloopdouche liggen voor de hand. Als je je in zo’n douche wast, ervaar je een onvergelijkbaar gevoel van vrijheid. Je stapt zo’n douche gewoon binnen zonder drempel of deurtje en kunt je ongehinderd bewegen. Combineer dit met een watervaldouche of een cascadekraan en je vergeet haast dat je gewoon thuis in je badkamer staat.   Bovendien oogt een inloopdouche heel mooi. Het is een heuse blikvanger die bepalend is voor de volledige look van je badkamer. Wil je een grote of een kleine inloopdouche? De afmetingen kies je volledig zelf, er zijn geen beperkingen.  Ten slotte is een inloopdouche ook veiliger dan een gewone douche. Er zijn geen randen waar je over kunt struikelen, wat voor ouderen en kinderen een groot voordeel is. 

 

Tegels: niet al rozengeur en maneschijn 

In tal van inloopdouches worden tegels gebruikt voor zowel de vloer- als de wandbekleding. Soms worden er zelfs volledige patronen in mozaïek uitgewerkt. Natuurlijk is dit mooi en origineel, maar aan tegels zijn ook nadelen verbonden.  Ten eerste vergen ze heel wat onderhoud. Maak je de tegels niet regelmatig schoon, dan loop je het risico dat er tussen de voegen bacteriën en schimmels beginnen te woekeren. Ook kun je door inspijpelend water vochtproblemen krijgen.  Ten slotte zijn sommige tegels ook glad en dus gevaarlijk. Je zou de eerste niet zijn die in zijn douche uitglijdt en zich pijnlijk blesseert. 

 

Acrylpanelen als waardig alternatief 

Plaats je liever geen tegels in je inloopdouche? Dan zijn acrylpanelen een prima keuze. Denk bijvoorbeeld aan de hoogglans acrylpanelen van Vistelle. Die hebben heel wat pluspunten. Zo zien ze er stijlvol uit, zijn ze makkelijk te installeren en gaan ze lang mee. De harde coating van deze acrylpanelen zorgt ervoor dat ze makkelijk te onderhouden zijn én dat je er niet op uitglijdt.  

29 03 2017
Ga naar de catalogus