Hierop moet je letten als je een spiegelkast voor je badkamer kiest 

Een spiegelkast is onmisbaar in elke badkamer. Niet alleen kun je er spulletjes zoals een tube tandpasta, een bus deodorant of scheerschuim in kwijt, dankzij de spiegel check je ‘s morgens ook snel of je wel piekfijn aan de dag kunt beginnen. Ga je een nieuwe spiegelkast kopen? Hierop moet je letten!

Dé opbergplaats voor je toiletspullen

Als je houdt van netheid is een spiegelkast bijzonder handig. Gedaan met rondslingerende tubes en potjes op de rand van je wastafel, je bad of de vensterbank. Je bergt ze gewoon allemaal op in je spiegelkast. Bovendien blijven je toiletspullen binnen handbereik, want een spiegelkast hang je in de regel boven je wastafel op. 

 

De voordelen van een spiegelkast

Behalve dat een spiegelkast voor extra bergruimte zorgt en je tegelijk de kans geeft om jezelf te bewonderen, zijn er nog tal van andere voordelen aan verbonden. Zo zal een spiegelkast je badkamer optisch vergroten. Heel interessant als je een kleine badkamer hebt.  Daarnaast is een spiegelkast vaak ook voorzien van verlichting. Dat komt goed van pas als je bezig bent met delicate werkjes zoals je lenzen insteken, make-up aanbrengen of je neushaar trimmen.

 

Enkele aandachtspunten

Sta je op het punt een spiegelkast te kopen? Let dan zeker hierop:

  • Check of er een stopcontact in de spiegelkast voorzien is . Dat is extra handig om je elektrische tandenborstel of je scheerapparaat op te laden . Een stopcontact dat weggewerkt is in de kast, is niet alleen mooier, maar ook veiliger: nieuwsgierige kinderen kunnen er simpelweg niet bij)
  • .Kies je voor een spiegelkast met verlichting, let er dan op dat het om ledverlichting gaat. Daarmee bespaar je heel wat energie, terwijl je er je wastafel toch perfect mee kunt verlichten.
  • Kijk na of je spiegelkast ook een vergrootspiegel heeft. Deze vindt je vaak terug aan de binnenkant van de kastdeuren. Zo’n vergrootspiegel komt goed van pas bij het scheren.

 

Ten slotte nog een tip voor de installatie van je spiegelkast. Hang de kast bij voorkeur op een plek waar ze invallend licht kan reflecteren. Zo zal het optische vergrotend effect maximaal zijn.

08 03 2017
Ga naar de catalogus