Opruimen en poetsen: hoe kun je je badkamer net houden?

Als er één ruimte in je huis is die je absoluut netjes moet houden, dan is het je badkamer. Je brengt er dan ook heel wat tijd in door. Opspattend water, sporen van tandpasta en rondslingerende handdoeken: het is bijna onvermijdelijk. Maar als je regelmatig een inspanning levert en onze tips volgt, is het perfect mogelijk om je badkamer te allen tijde net te houden.

Al fluitend aan het werk

Zet de radio op, trek je poetshandschoenen aan en verzamel het volgende materiaal:

  • een emmer en een spons
  • een tandenborstel voor de moeilijk bereikbare plekjes
  • vochtige doekjes
  • schoonmaakazijn

Staat alles klaar? Dan ben je uitgerust als een pro. Azijn is heel efficiënt om zelfs het meest hardnekkige vuil te verwijderen, maar laat het nooit te lang inwerken. Je kunt azijn zowel gebruiken voor kraanwerk als voor je toilet en de voegen van je tegels.

Tip: kies voor een toilet zonder spoelrand. Zulke toiletten zijn bijzonder makkelijk schoon te maken en qua hygiëne de absolute top!

Opbergruimte heb je nooit te veel

In een badkamer zijn opbergkastjes enorm nuttig.  Voorzie ook legplanken, een linnenmand en accessoires zoals een handdoekhouder en een zeephouder. Dat maakt het veel makkelijker om je badkamer altijd op orde te houden.

Een badmat voorkomt kletsnatte vloeren wanneer je een bad of een douche neemt. Ben je een handige harry? Dan kun je de ruimte onder je bad extra benutten om spullen op te bergen. De zijwanden doen dienst als kastdeuren, maar als je ze sluit is er helemaal niets opmerkelijks te zien.

Je badkamer net houden: een kwestie van gewoonte

Kweek goede gewoontes en spoor je huisgenoten aan om je voorbeeld te volgen. Als iedereen een inspanning doet, is het niet zo moeilijk om je badkamer netjes en aangenaam te houden. Gebruik bijvoorbeeld:

  • een anti-kalkgel voor nettere toiletten
  • een doek die je in de buurt van je lavabo hangt om vuilresten weg te poetsen
  • een rakel in de douche die je elke dag gebruikt om snel het overtollige water te verwijderen

Nog een laatste tip: als je kiest voor kwaliteitsvol sanitair is het ook makkelijker om je badkamer netjes te houden. Opteer zoveel mogelijk voor materialen die weinig onderhoud vergen.

25 10 2016
badkamer net houden
Ga naar de catalogus