3 factoren die de keuze van je keukenkraan bepalen

Leg je op dit moment de laatste hand aan de inrichting van je keuken? Dan is de keuze van de juiste keukenkraan erg belangrijk. We geven je graag een overzicht van de factoren waar je rekening mee moet houden om het model te vinden dat perfect in jouw keuken past.

1.      Het materiaal

Heel wat mensen geven de voorkeur aan inox (roestvrij staal) voor keukenapparaten en voor kraanwerk. Een keukenkraan in inox is aangewezen als ook je spoelbak in dat materiaal is. Op die manier creëer je een harmonieus geheel.

Hoe dan ook is het een goed idee om hetzelfde materiaal te kiezen voor verschillende elementen op je werkblad. Gelukkig heb je ruim de keuze: er bestaan keukenkranen in chroom, nikkel, koper, brons en kunststoffen zoals email of epoxy.

2.      De functionaliteit

Ook al kun je vandaag nog altijd tweegreepsmengkranen kopen, de standaard is tegenwoordig de eengreepsmengkraan. Met één enkele greep voor zowel warm als koud water is het kinderspel om de juiste temperatuur in te stellen.

Je kunt ook kiezen voor een keukenkraan met handdouche, al dan niet uittrekbaar. Daarmee is het een koud kunstje om de laatste restjes vuil weg te spoelen.

Ook is het nuttig om na te gaan of je keukenkraan uitgerust is met een antikalkfunctie. Dat maakt het onderhoud er een stuk makkelijker op!

Als je spoelbak niet erg diep is, geef dan de voorkeur aan een hoge keukenkraan met afgeronde kop. Op die manier kun je er makkelijker een grote pot of emmer onder plaatsen.

3.      Het uitzicht van je keukenkraan

Ook qua design heb je heel wat mogelijkheden: er zijn keukenkranen beschikbaar in tal van kleuren, vormen en stijlen. Geen enkel probleem dus om je keuken een persoonlijke touch te geven. Zo kun je kiezen voor een keukenkraan in een uitgepuurde vorm of – als je een rustieke keuken hebt – een heus retromodel.

Twijfel je nog? Bekijk dan eens het aanbod aan keukenkranen van Lafiness. Al onze producten combineren kwaliteit met elegantie. Volledige tevredenheid gegarandeerd!

18 10 2016
keukenkraan
Ga naar de catalogus