Een bad in acryl: niets dan voordelen

Wat is er heerlijker dan een zaterdags bad? Zalig genieten en alle zorgen vergeten, wie wil dat nu niet? Baden heb je in heel wat verschillende materialen, maar als je kiest voor een bad in acryl, zit – of beter: lig – je zeker goed. Dit zijn de voordelen op een rijtje.

Complexe vormen mogelijk

Een bad nemen is zoveel meer dan je alleen maar wassen. Het is een ware ontspanning voor lichaam en geest. Als je volledig tot rust wil komen, kies je maar beter een bad dat perfect aangepast is aan je lichaam. Goed nieuws dan: baden in acryl zijn verkrijgbaar in de meest complexe en ergonomische vormen. Andere populaire materialen, zoals plaatstaal of gietijzer, bieden heel wat minder mogelijkheden op het vlak van vormgeving.

Lichtgewicht

De voordelen van acryl merk je al onmiddelijk bij de montage. Een bad in acryl is namelijk veel lichter dan een bad in staal of gietijzer. Dat maakt het vervoeren en installeren er natuurlijk een stuk makkelijker op.

Een bad in acryl is een warm bad

Lig je graag al in je bad terwijl je het water laat lopen? Dan is het natuurlijk een extra voordeel als het materiaal van het bad zelf ook warm aanvoelt. Bij een bad in acryl is dat het geval. Zalig ontspannen vanaf de eerste minuut is dan ook geen loos begrip.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Acryl heeft een glad, niet-poreus oppervlak, waardoor dit materiaal geen vuil opslorpt. Dat maakt een bad in acryl natuurlijk erg onderhoudsvriendelijk. Een bijkomend voordeel: doordat je zo’n bad bij het (sporadisch) schoonmaken niet hoeft te schrobben, gaat het extra lang mee.

Let op voor krassen

Heeft een bad in acryl dan werkelijk geen nadelen? Toch wel: het materiaal is tamelijk krasgevoelig. Let dus op met scherpe voorwerpen. Heb je toch een kleine kras in je bad? Dan kun je die gelukkig eenvoudig wegwerken met een polisher.

18 08 2016
Ga naar de catalogus