Zó vind je een douche die bij je past

De ene douche is de andere niet; ze bestaan in ontelbare soorten en maten. Daarom is het belangrijk dat je even nadenkt vooraleer je een nieuwe douche installeert. Wat wil je precies en wat past het best in jouw badkamer? Enkele tips voor een weloverwogen keuze.

Een douche om optimaal te genieten

Niets heerlijker dan een verfrissende douche na het sporten of om wakker te worden. Omdat je natuurlijk optimaal wil genieten in je badkamer mag je niets aan het toeval overlaten bij de keuze van je douche. Veel hangt af van je budget en je persoonlijke voorkeur, maar ook het design en de indeling van je badkamer zijn cruciaal.

Een douchecabine

Misschien wat voor de hand liggend, maar in veel gevallen de beste oplossing: een kant-en-klare douchecabine. De plaatsing is eenvoudig en het resultaat stelt nooit teleur. Een douchecabine past in zowat alle badkamers, is compact en houdt de warmte lekker binnen.

Een douchebak met douchewanden

Wil je een flexibele oplossing, ga dan voor een douchebak met aparte wanden, helemaal aangepast aan jouw situatie. De mogelijkheden zijn legio. Je hebt keuze uit een diepe of een ondiepe douchebak, al dan niet ingebouwd. Een douche met douchebak is makkelijk te installeren in een hoek of een nis.

Een inloopdouche

Voor veel mensen het neusje van de zalm: een inloopdouche als blikvanger in de badkamer. Je kunt hiervoor werken met een douchebak, of je kunt de badkamervloer gewoon laten doorlopen in de douche. Let wel: een inloopdouche ziet er misschien eenvoudig uit, de installatie is dat meestal niet.

Een combinatie van bad en douche

Heb je een kleine badkamer en onvoldoende plaats voor zowel een bad als een douche? Dan kun je beide ook combineren in één geheel. Zo’n bad-douchecombinatie hoeft helemaal geen noodoplossing te zijn; het is een volwaardig alternatief voor een aparte douche met de luxe van een bad erbovenop.

02 08 2016
Douche
Ga naar de catalogus