Een bad in de slaapkamer, kan dat eigenlijk wel?

Een slaapkamer dient om te slapen en een badkamer om te baden, nee? Toch denken steeds meer mensen eraan om een bad in hun slaapkamer te installeren. Een gek idee of romantisch en perfect haalbaar?

Een bad in de slaapkamer: nieuw en anders

Het is erg ongewoon om een bad te installeren in de kamer waar je slaapt, maar het kan wel. In hotels zie je het steeds vaker, maar ook mensen die een kleine badkamer en een grote slaapkamer hebben, overwegen soms om het te doen.

Een bad in de slaapkamer is vooral een oplossing om ruimte te besparen. Daarnaast heeft het ook wel iets om vanuit je bed rechtstreeks in een vrijstaand bad met pootjes te kunnen rollen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Bezint eer ge begint

Eerst en vooral moet je zorgen voor nieuwe leidingen voor de aan- en afvoer van het water. Daarnaast moet je waterbestendige vloeren en muren voorzien. Ook problemen met condens kun je maar beter vermijden door een degelijk ventilatiesysteem te installeren. Allemaal vrij dure en drastische maatregelen die dus makkelijker te voorzien zijn bij een nieuwbouw dan bij een renovatie. Op voorhand goed nadenken over wat je wil, is dan ook belangrijk.

Denk aan de privacy

Een bad in je slaapkamer lijkt je misschien nu een goed idee, maar denk ook na over de mogelijke gevolgen. Zo is het niet evident om een bad te nemen terwijl je partner al ligt te slapen. Zelfs een verplaatsbare scheidingswand biedt dan niet altijd soelaas.

Ook als je je huis zou willen verkopen kan een bad in de slaapkamer een probleem vormen. Niet iedereen is namelijk gewonnen voor dat idee. Houd er dus rekening mee dat makelaars de waarde van je huis misschien lager zullen inschatten als je bad- en slaapkamer niet volledig gescheiden zijn.

28 07 2016
Ga naar de catalogus