Een moderne badkamer inrichten: zo pak je het aan

Niet zo’n fan van van klassiek en rustiek? Wil jij liever een strakke, hedendaagse look voor je badkamer? Cool, want om een moderne badkamer in te richten zijn er talloze mogelijkheden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan vertellen we je graag waar je op moet letten.

Wees radicaal: ga voor een volledige renovatie

Je badkamer helemaal laten renoveren is de meest drastische, maar ook de beste manier om voor een moderne look te gaan. Alleen dan kun je alle designelementen perfect op elkaar laten aansluiten: de vormen, de keuze van de materialen, de kleuren ...

Ben je totaal uitgekeken op je ouderwetse badkamer? Laat het oplapwerk voor wat het is en ga voor een totale make-over! Het is misschien een hele investering, maar je haalt er zoveel meer voldoening uit.

 

Stel comfort voorop, ook in een moderne badkamer

Een welgekozen design geeft een grote meerwaarde aan je badkamer, maar uiteraard mag je de functionaliteit niet uit het oog verliezen. Een strak, eigentijds ontwerp betekent niet dat je aan comfort moet inboeten. Houd er bij de keuze van de badkamermeubelen, kranen en accessoires steeds rekening mee dat je badkamer bovenal gerieflijk moet zijn en dat je er volledig tot rust moet kunnen komen.

 

Minimalisme geeft rust

In een moderne badkamer horen geen overbodige franjes thuis. Het design is er uitgepuurd, met eenvoudige lijnen. Om een gevoel van ruimtelijkheid en rust te krijgen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inloopdouche, een hangtoilet en opstaande waskommen in pure vormen.

Ook grote spiegels en strakke badkamermeubelen doen het goed  in een moderne badkamer. Tip: speel met de lichtinval. Welke meubels er ook staan, in een te donkere badkamer komen ze niet volledig tot hun recht.

 

Kies de kleuren met zorg

Een moderne badkamer vraagt om lichte kleuren die een gevoel van ruimtelijkheid creëren. Grote vlakken in het zwart of in andere donkere kleuren zijn dus uit den boze! Wel kun je kiezen voor contrasterende accenten in het zwart of – beter nog – een frisse, felle kleur. 

28 06 2016
Ga naar de catalogus