Een douchesproeier: design en functionaliteit in één

De kwaliteit van de douchesproeier bepaalt voor een groot deel je ervaring onder de douche. Als er een slap straaltje uit de sproeier komt, zul je weinig plezier beleven aan je douchebeurt. Met een sterke, volle straal ben je dan weer niet weg te slaan uit je douche. Douchesproeiers verhogen niet alleen het douchecomfort, ze stralen tegenwoordig ook een en al design uit.

Douchecomfort staat voorop

Een douche nemen is synoniem met genieten. Na een lange werkdag, een doorgedreven looptraining of wanneer je net uit bed komt: in meerdere omstandigheden is een douche meer dan welkom. Om het je zo comfortabel te maken, zijn er verschillende opties. Inloopdouches zijn een streling voor het oog en bieden een optimaal comfort. Als je niet genoeg ruimte hebt voor een inloopdouche, kun je een douchecabine of een bad-douchecombinatie (met badscherm) installeren.

Met zowel inloopdouches, douchecabines als bad-douchecombinaties kun je verschilende kanten uit op het gebied van design en uitvoering. Ook op het vlak van stijlen (van landelijk tot hypermodern) vind je genoeg inspiratie.  

Handdouche of vaste douchekop

In moderne woningen zie je tegenwoordig heel wat vaste douchekoppen opduiken. Ze vormen echte blikvangers en komen vaak terug in inloopdouches. Rond, vierkant, rechthoekig, met of zonder regendouchefunctie: het is allemaal mogelijk.

Toch zijn handdouches verre van afgeschreven. Ze bewijzen nog altijd hun nut. Heel wat mensen vinden het handig en aangenaam om de douchesproeier in hun hand te nemen om zich af te spoelen.  

Extra douchetips

Om optimaal van je douche te genieten, zijn er nog een aantal zaken waarmee je het best rekening houdt:

  • Een thermostatische douchekraan is een evidentie.
  • Met een waterbesparende douchekop bespaar je op je waterfactuur.
  • Regelmatig onderhoud is een must in elke douche.

Heb je plaats genoeg in je badkamer? Dan kun je ook een dubbele douche installeren en gezellig met z’n tweeën douchen. Voor extra luxe kun je extra douchesproeiers voorzien ter hoogte van je rug of benen.

12 04 2016
Ga naar de catalogus