Handdoeken ophangen in de badkamer: praktische oplossingen

Handdoeken die her en der verspreid liggen in de badkamer: het is een herkenbaar fenomeen in heel wat huishoudens. Het is storend, geeft een slordige indruk en komt het comfort niet ten goede. Het is zaak om de handdoeken netjes en op strategische plaatsen op te hangen. Zo passen ze in het badkamerinterieur en heb je ze altijd bij de hand. 

Handdoeken ophangen: meerdere mogelijkheden

Wil je handdoeken ophangen in je badkamer? Dan zijn er meerdere oplossingen. Het is vooral belangrijk dat ze in de buurt hangen van de wastafel, het bad en de douche. Zo kun je er meteen bij nadat je je handen hebt gewassen, je tanden gepoetst of een deugddoende douche achter de rug hebt. 

Handdoekrek

Een handdoekrek doet meestal dienst in de badkamer. Het bestaat uit twee of drie beweegbare armen waaraan je handdoeken kunt laten drogen. Een must in elke moderne badkamer.

Handdoekhouder

Handdoekhouders worden meestal aan de badkamermuur bevestigd. Ze bewijzen ook hun nut als uitbreiding van de badkamerradiator. Ze bestaan uit een of meerdere horizontale buizen.  

Handdoekring

Een handdoekring vind je doorgaans terug naast de wastafel. Ideaal voor een handdoek om je handen af te drogen. Ook in toiletten komen handdoekringen regelmatig terug.

Handdoekhaakje

Handdoekhaakjes zijn gebruiksvriendelijk, klein en praktisch. Net zoals handdoekringen worden ze in badkamers en toiletten gebruikt. Ook handig om bijvoorbeeld een badjas aan te hangen. Bovendien hoef je niet in de muur te boren. Je bevestigt ze eenvoudigweg met een zelfklevende strip.

Verschillende materialen

De verschillende zaken om handdoeken aan te hangen, zijn verkrijgbaar in tal van formaten, uitvoeringen en kleuren. Vaak kiezen mensen voor chroom – stijlvol en passe-partout – maar er zijn ook alternatieven voorhanden. Koop een exemplaar dat bij de stijl van je badkamer past en opgaat in de ruimte.  

Tip: je kunt je handdoeken ook aan een houten stok ophangen. Bevestig hem horizontaal aan de muur en creëer zo een mooi contrast met de witgeschilderde muren.

05 04 2016
Ga naar de catalogus