Ook een Badkamermeubel komt in alle geuren en kleuren

Badkamermeubel, wastafel, badmeubel, lavabo: oneindig veel benamingen voor oneindig veel  mogelijkheden voor het ideale lavabomeubel in je badkamer. Stroomlijn het perfecte exemplaar aan de hand van enkele keuzes ... én deze aandachtspunten.

Hangend versus staand

Binnen badkamermeubels heb je twee grote categorieën: staande en hangende modellen. Beide hebben zo hun voordelen. Hangende versies hebben het pluspunt dat onder de badkamerkasten ruimte ontstaat die op een ander manier kan benut worden of op die manier ruimte te besparen en een ruime uitstraling te geven aan je badkamer. Staande modellen bieden een voller uitzicht en hebben vaak het voordeel dat kastjes zijn weggewerkt in het geheel.

Opbouw of inbouw

Een wastafel kan op twee verschillende manieren in je meubel zijn verwerkt. Zo kan de lavabo op het werkblad van het badkamermeubel staan. Dat noemt met een opbouwmodel. Een andere optie is om voor de inbouw te gaan. Dat betekent dat de wastafel in het meubelblad verwerkt is, waardoor de bovenkant gelijkloopt met die van het blad.

Klassiek en design 

Zoals in alle productcategorieën zijn er ook onder de lavabomeubels klassiekers te vinden. Door hun degelijkheid en vaak tijdloos ontwerp, blijven ze standhouden in eender welk badkamerontwerp. Maar een designmeubel kan ook perfect bij jouw stijl passen en je kunt je badmeubel afstemmen op de stijl van jouw moderne woning.

Andere aandachtspunten

Aandachtspunt nummer één is de grootte van jouw badkamer. Niet elk meubel past binnen de afmetingen die voorzien zijn voor de badkamer. Hou daarnaast ook rekening met de leidingen die al klaarliggen. Komen die goed uit voor je badkamermeubel? En wat met de hoogte waarop het meubel komt te hangen of staan? Hou er rekening mee dat de bovenkant van je lavabo het best op ongeveer 80 centimeter van de grond komt te hangen of staan. 

16 02 2016
Lavabomeubel
Ga naar de catalogus