De perfecte badkamerkraan voor het design van je bad

Niets is leuker dan ’s avonds thuis komen van een drukke werk- of schooldag en je in een relaxerend bad laten glijden. De badkamer werd daarom niet zomaar gebombardeerd tot een plaats voor ontspanning. Een badkamer moet niet alleen praktisch zijn, maar er ook nog eens stijlvol uitzien. Een badkamerkraan springt meteen in het oog en moet dus zorgvuldig gekozen worden. Wij lijsten alvast enkele geschikt kranen op. 

Vrijstaande badkamerkraan

Heb jij een vrijstaand bad in je badkamer staan? Dan is een vloergemonteerde badmengkraan de perfecte designkraan voor jou. De kraan springt meteen in het oog en is de ideale keuze voor een moderne badkamer.

Regel de temperatuur met een thermostatische kraan

Combineer je design graag met duurzaamheid? Een thermostatische kraan verbruikt heel wat minder dan gewone kranen. Je stelt gewoon de gewenste temperatuur in en het water krijgt de juiste warmte. Voortaan hoef je nooit meer te klungelen en te wachten tot het water dat uit de kraan stroomt de juiste temperatuur heeft. De thermostaatbegrenzer zorgt ervoor dat je je niet verbrandt aan heet water. De kranen zijn verkrijgbaar in verschillende uitrustingen. Ze passen dus zowel bij een klassiek als een modern bad.

Tweegreepsmengkraan voor een klassieke look

Met een tweegreepsmengkraan bedien je twee knoppen om de gewenste temperatuur te verkrijgen. Je draait zowel aan de koudwaterknop als aan de warmwaterknop. Tweegreepsmengkranen geven een nostalgisch gevoel naar de slaapuitjes bij je grootouders. Je kunt ze combineren in een klassieke of landelijke badkamerstijl, maar ook in combinatie met een moderne badkamer.

Genieten onder de douche

Natuurlijk zijn er ook mensen die geen bad hebben of een te kleine badkamer hebben om een bad te plaatsen. Dan is een douche dé oplossing. Ook voor douches kun je voor een designkraan kiezen. Je hebt de keuze tussen een opbouwdouchekraan of een inbouwdouchekraan. Bij een opbouwkraan hangt het volledige kraanwerk aan de muur en wordt de douchekop met een stang op de wand geplaatst. Bij een inbouwkraan zie je enkel de douchekop en de grepen van de kraan. De rest is in de muur verwerkt. Opbouwkranen worden het meest gekocht, maar inbouwmodellen hebben een elegantere uitstraling. Welke kraan je ook kiest, je staat gegarandeerd al zingend onder de douche! 

23 10 2015
Ga naar de catalogus