Hoe een passende badkamerspiegel kiezen?

In de badkamer staan comfort en functionaliteit voorop. Voor beide is een badkamerspiegel een onmisbaar element. Wat zijn de mogelijkheden en waarmee moet je rekening houden bij de aankoop van een badkamerspiegel? Wij zetten het voor je op een rijtje. 

De beschikbare ruimte

De grootte van je badkamer is een belangrijk criterium bij de keuze van je badkamerspiegel. Heb je een compacte badkamer? Zorg er dan voor dat je spiegel niet te groot, maar ook niet te klein is. Als je spiegel buiten proportie is, heeft dat een impact op de uitstraling van het geheel. Hou bovendien ook rekening met de lichtinval. Zeker bij een kleine badkamer is dat belangrijk. Voldoende licht zorgt namelijk voor een ruimtelijke gevoel, waardoor het comfort vergroot.   

Een badkamerspiegel kiezen: hou rekening met de stijl van je badkamer

Een badkamerspiegel moet, net zoals de andere onderdelen in je badkamer, perfect bij de stijl van je badkamer passen. Heb je een klassieke, moderne, landelijke of strakke badkamer? Kies dan een spiegel die daarop afgestemd is. Voor een moderne look kies je het best een spiegel met strakke lijnen, terwijl je voor een klassieke badkamer wat tierlantijntjes kunt gebruiken. Een vierkante, rechthoekige of ronde badkamerspiegel? Het heeft een impact op de look en de sfeer in je badkamer. Plaats je badkamerspiegel ten slotte strategisch, zodat je kleine badkamer ruimer oogt.    

Verschillende soorten badkamerspiegels

Badkamerspiegels vind je in allerlei formaten en uitvoeringen. Een ingebouwde spiegel, een draaibare spiegel of een muurspiegel: het is allemaal mogelijk. Wil je elegantie en functionaliteit combineren? Dan is een spiegelkast ideaal. Je kunt er allerlei spullen in kwijt zoals flesjes, tandpasta, make-up, …

Tip: Zorg ervoor dat je voldoende directe verlichting hebt wanneer je voor de spiegel staat. Een spiegel met verwarming voorkomt dat er condens ontstaat wanneer je aan het douchen bent of een bad neemt. 

09 10 2015
Ga naar de catalogus