Een lang ligbad of een ovalen badkuip: pro’s en contra’s

Twijfel je tussen een ligbad en een ovalen badkuip? Beide types zijn het overwegen waard. Wij zetten de verschillende eigenschappen op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

Een ligbad: veelzijdigheid bij uitstek 

Ligbaden passen in zowat elke badkamer. Ze zien er stijlvol uit, zijn comfortabel en praktisch. Een ligbad wordt doorgaans tegen een muur geplaatst. Wil je er een echte blikvanger van maken? Kies dan een vrijstaand bad dat je in het midden van je badkamer plaatst. Voorwaarde is wel dat je badkamer groot genoeg is. Anders wordt de ruimte overladen en creëer je allesbehalve een rustgevende sfeer. En laat dat nu net een van de voornaamste functies zijn van een hedendaagse badkamer.   

Tip: Heb je een compacte badkamer? Combineer dan een ligbad met een douche. Zo bespaar je kostbare plaats.

Een ovalen badkuip als blikvanger

Terwijl ligbaden verkrijgbaar zijn in standaard afmetingen (doorgaans 18o x 80 cm), geldt dat niet  voor ovalen badkuipen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en uitvoeringen. Omdat hun vorm afwijkt van de klassieke ligbaden, vallen ze meteen op in je badkamer. Dikwijls wordt dat gevoel nog versterkt, omdat ze dikwijls vrijstaand geplaatst worden. De elegante vorm van een ovalen badkuip komt overigens perfect tot zijn recht op een houten vloer.      

Duurzaamheid en onderhoudsgemak

Behalve de uitstraling, zijn de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van je bad twee belangrijke aandachtspunten. Het materiaal is daarbij van doorslaggevend belang. De meeste baden zijn verkrijgbaar in:

  • geëmailleerd staal
  • acryl

Vraag raad aan een expert, zodat je een bad koopt dat aan je wensen beantwoordt en tegen een stootje kan.

Hou tot slot ook rekening met het onderhoudsgemak. Zo verlies je niet te veel aan het schoonmaken van je ligbad of badkuip. 

22 09 2015
Ga naar de catalogus