Zo vermijd je dat je badkamerspiegel aandampt – 5 anti-condenstips

Niets zo vreselijk als een aangedampte spiegel wanneer je je ’s morgens moet klaarmaken voor het werk of school. Gelukkig zijn er heel wat middeltjes om condensatie op de badkamerspiegel te voorkomen. Ook de technologie helpt een handje. Hoe? Dat ontdek je hier.

5 keer condens bestrijden en voorkomen in de badkamer

De gouden raad van Tante Kaat, de vooroorlogse trucjes van oma of het internet: huishoudelijke tips vind je in overvloed. Maar welke huis-, tuin- en keukenmiddeltjes helpen nu echt om condensatie op je spiegel te vermijden? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen terug met vijf middeltjes voor een kristalheldere badkamerspiegel.

Vooraleer we dieper ingaan op deze handige middeltjes, is het goed te weten waarom die vervloekte condens elke keer opnieuw je spiegel inpalmt. Condens ontstaat door het temperatuurverschil tussen de ruimte en de spiegel. Hierdoor slaat het warme vocht neer op de koude spiegel en ontstaat er condens.

Autowas

“Wax on, wax off.” De legendarische Mr. Miyagi uit ‘Karate Kid’ wist waarover hij het had. Neem een droge doek, doe er wat autowas op en geef je spiegel een laagje. Ga vervolgens met een propere doek over de spiegel en je spiegel blijft condensvrij!

Scheerschuim

Geen autowas in huis? Neem dan een bus scheerschuim ter hand en geef je spiegel een laagje. Verwijder het scheerschuim met een droge doek, en klaar!

Azijn met een scheutje citroen

Deze heb je ongetwijfeld al gehoord bij oma: maak een mengeling van een deel azijn en een deel water en giet het in een verstuiver. Om de geur van azijn tegen te gaan, kan je een scheutje citroen toevoegen. Verstuif het mengsel op de spiegel en maak hem vervolgens schoon met een droge doek. Wil je strepen vermijden op je spiegel? Droog hem dan af met een stuk krantenpapier.

De goeie oude föhn

Wil je het nóg eenvoudiger dan bovenstaande middeltjes? Dan brengt de haardroger soelaas. Door er warme lucht tegen te blazen, klaart je spiegel zo op!

Spiegelverwarming

Zie je het niet zitten om je spiegel om de zoveel tijd opnieuw te behandelen met één van de hierboven vermelde middeltjes? Dan kan je altijd terugvallen op de technologie. Dankzij spiegelverwarming krijgt condens geen kans! De spiegel wordt immers opgewarmd, waardoor het warme vocht zich niet langer op de spiegel kan zetten. Je kunt kiezen voor een spiegel waarvan het hele oppervlak verwarmd wordt of voor een spiegel waarin één of twee cirkels verwarmd worden, zodat jij en je partner een helder zicht hebben.

Ben je niet van plan om je huidige spiegel te vervangen? Dan bestaan er ook folies en matjes die je achter de spiegel kan plaatsen. Het plaatsen is kinderspel en op enkele minuten is de klus geklaard!

Wil je ook spiegelverwarming in jouw badkamer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom.

15 09 2015
Ga naar de catalogus