Altijd de perfecte watertemperatuur met een mengkraan

Of je nu in je badkamer of je keuken bent, je wilt altijd water ter beschikking hebben. En dan nog het liefst van een aangename temperatuur. Dan mag een mengkraan niet ontbreken: voor elke toepassing bestaat er gegarandeerd een exemplaar dat helemaal aan jouw noden voldoet!

Eengreeps- of tweegreepsmengkraan

De naam zegt het zelf: bij een eengreepskraan heb je één hendel waarmee je de temperatuur van het water regelt. Door de hendel te verplaatsen, kies je voor koud of warm water. Dit soort mengkraan blinkt uit in gebruiksgemak en is meestal een stuk ecologischer, omdat er meteen water van de juiste temperatuur uit stroomt. Bij een tweegreepsmengkraan moet je de koudwater- en warmwaterkraan immers zelf op elkaar afstellen tot het water een voor jou aangename temperatuur bereikt. De nostalgische retrolook van dit type is wel een plus in klassieke interieurs.

Inbouwkraan of opbouwkraan

Daarnaast heb je de keuze tussen een inbouwkraan of opbouwkraan. Ook hier verklapt de naam al wat je kunt verwachten: bij een inbouwkraan zijn enkel de essentiële onderdelen zichtbaar en zit de rest ingebouwd in de muur of in het badkamermeubel, terwijl je bij een opbouwkraan alle onderdelen ziet.

Geen badkamer zonder mengkraan

Om in je badkamer te allen tijde van een aangename douche of deugddoend bad te genieten, is een thermostatische mengkraan een goed idee. Daarmee stel je een vaste watertemperatuur in. Zo voorkom je dat het water te heet wordt. Ideaal als je wil dat je kinderen zich veilig kunnen wassen. Met dit type kranen bespaar je bovendien water én energie. Beschik je over een vrijstaand bad? Dan is een badmengkraan die op de vloer gemonteerd is de ultieme blikvanger.

Een fijne keukenhulp

Wellicht heb je in de keuken minder nood aan water op een vaste temperatuur, en is een thermostatische mengkraan minder handig. Besteed dan liever aandacht aan de kraanhals of uitloop, zodat je keukenkraan praktisch én esthetisch is, en bekijk of je extra snufjes zoals een kokendwaterkraan wilt.

Tijd om het kraanwerk in jouw huis onder handen te nemen? Met onze how-to-video’s leer je in een handomdraai een badmengkraan of een thermostatische douchekraan installeren.

02 09 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus