Waarom kiezen voor een inbouwkraan?

Om je ultieme badkamerdroom te realiseren, zoek je voor elk onderdeel de beste oplossing, van badkamermeubels tot kranen.Gelukkig heb je op het vlak van kraanwerk een ruime keuze. Ga je voor inbouw- of opbouwkranen? We helpen je graag dat uit te zoeken.

De juiste kraankeuze

Waarom het zo belangrijk is dat je voldoende aandacht besteedt aan je kranen? De keuze van je kranen beïnvloedt niet alleen de uitstraling van je badkamer, maar ook de mate van comfort, gebruiksgemak en zelfs veiligheid. Informeer je dus goed over de diverse types badkranen, thermostatische douchekranen en wastafelkranen die op de markt zijn, voor je een definitieve beslissing neemt. Ook wat inbouwkranen betreft, heb je verschillende variaties en vormen.

 

Wat is precies een inbouwkraan?

Ook al heb je niet veel technisch inzicht, afgaande op de naam weet je waarschijnlijk toch al een beetje wat een inbouwkraan precies is. Je kunt een inbouwkraan namelijk voor het grootste deel netjes in de muur of het badkamermeubel verwerken: enkel de essentiële onderdelen zijn nog zichtbaar. Een ingebouwde douchekraan geeft je inloopdouche bijvoorbeeld een mooie, minimalistische look. Maar je kunt inbouwkranen ook voor de wastafelkraan in de badkamer of in het toilet of de keuken gebruiken.

 

Inbouw vs. opbouw

De voordelen van inbouwkranen? Een eerste pluspunt is dat je, in tegenstelling tot opbouwkranen, geen leidingen of niet-essentiële onderdelen ziet. Op die manier geven inbouwkranen je badkamer een moderne uitstraling en een luxe-feel. Ze creëren meer ruimte onder je wastafel of in je douche, en bovendien hoef je minder schoon te maken. Toch zijn er ook een paar nadelen aan verbonden. De plaatsing is wat ingewikkelder dan bij opbouwkranen en een onderdeel vervangen verloopt wat minder vlot. 

 

Vaarwel opbouwkraan? 

Toch zijn opbouwkranen  in een moderne badkamer of keuken zeker nog zijn plaats. Op de markt zijn tal van fraaie en sierlijke opbouwkranen in te koop. Of je dus voor een inbouw- of opbouwkraan gaat, je vindt zeker het geschikte exemplaar. Belangrijk is dat je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid.Kranen in chroom, inox en roestvrijstaal kun je gebruiken in uiteenlopende stijlen badkamers en daarnaast zijn ze ook onderhoudsvriendelijk

31 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus