Landelijke badkamermeubels voor sfeervol baden

Ben jij eerder van het nostalgische type dat valt voor landelijke charme? Dan vind jij baden in een klassieke badkamer wellicht zalig. Niets mis mee, want landelijk is zeker geen synoniem voor ouderwets! Maar welke badkamermeubels kies je nu voor een landelijke badkamerstijl? We bieden je graag enkele inspirerende ideeën.

Authentiek en rustgevend

Om heerlijk te kunnen ontspannen in je badkamer is het natuurlijk belangrijk dat die ruimte een oase van rust is. Landelijke badkamermeubels en elegant kraanwerk helpen je er een authentieke en warme uitstraling te creëren. Kies voor kwaliteitsvolle materialen en mooi afgewerkte meubels om in een handomdraai van een rustgevend gevoel te genieten. De zogenaamde cottage badkamermeubels zijn bijvoorbeeld perfect: authentiek, ambachtelijk en meestal van hout waardoor ze een warme, gezellige atmosfeer creëren. Als je geluk hebt, vind je vintage badkamerkastjes op rommelmarkten of in de kringloopwinkel, maar je kunt ook prachtige nieuwe exemplaren op de kop tikken. Daarnaast past ook porselein perfect in een landelijke badkamer. Dit veelzijdige materiaal is erg geschikt voor je wastafel, bad of toilet. Een bijkomend voordeel is dat het gemakkelijk te onderhouden is.

 

Landelijke badkamer: eigenzinnige meubels

In een landelijke badkamer mag je naar hartenlust inzetten op romantische meubels. Zo is een vrijstaand bad op pootjes een echte aanrader. Maar ook een wastafel op voet zorgt in elke klassieke badkamer voor een elegante surplus. Verder zijn sierlijke, nostalgische kranen - bijvoorbeeld in chroom of koper - een interessante aanvulling. En vergeet ook niet voldoende aandacht te besteden aan de aankleding. De juiste spiegels, verlichting, decoratie en plantjes maken het helemaal af.

 

Modern en klassiek in de mix

Ben je toch iemand die meer kickt op een moderne badkamer met strak design? Zelfs daar kan een retro wastafel mooi tot zijn recht komen en voor het juiste contrast zorgen. Niets moet, alles mag zo lang jij je maar goed voelt in je badkamer!

30 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus