Thermostatische kranen: ideaal voor je badkamer

Heb je je zinnen gezet op een nieuwe badkamer? Of ga je je kraanwerk vernieuwen? De juiste kranen kiezen, is al even belangrijk als de klus zelf. Wie wil genieten van hedendaags badcomfort kan niet om thermostatische kranen heen. We geven je graag advies en tips om jouw ideale kraan te vinden.

Vaarwel mengkraan, hallo thermostatische!

De traditionele mengkraan zie je vrijwel niet meer in moderne badkamers. Deze techniek heeft dan ook zijn tijd gehad. In de plaats kwamen thermostatische kranen. Die hebben interessante voordelen inzake gebruiksgemak, veiligheid, ecologie en toepasbaarheid.

 

Wat doet een thermostatische kraan?

Een thermostatische kraan mengt automatisch het water net zo warm als jij het wilt. Je stelt de temperatuur in en de kraan zorgt ervoor dat die temperatuur constant blijft. Gedaan dus met voortdurend aan de kranen draaien! Meestal staat op de kraan een gradeninstelling, zo kun je elke morgen douchen op de voor jou ideale temperatuur.

 

Hoe werkt het? 

In een thermostatische kraan zit een metalen spiraaltje dat afhankelijk van de temperatuur in de lengte krimpt of uitzet. Dat zorgt ervoor dat schuifjes de waterstromen gedeeltelijk afsluiten. Als het spiraaltje uitzet, stroomt er zo minder warm water en meer koud water door. En omgekeerd als het krimpt. Met de temperatuurknop verschuif je het spiraaltje een stukje, waardoor er een andere verhouding warm en koud water wordt toegevoerd.

 

De vele voordelen op een rijtje

Comfort en gebruiksgemak: De watertemperatuur blijft constant op de temperatuur die jij instelt. Veiligheid:  Plots te heet water is uitgesloten. Jij kunt de kraan op een bepaalde temperatuur instellen en blokkeren. Zo kunnen ook kinderen zich veiliger wassen. 

Lager waterverbruik: Met een thermostatische kranen heb je direct de gewenste temperatuur. Je verspilt dus geen water meer.

Kraan voor alle werk: Zowelvoor je bad, je douche, je wastafelén je keuken zijn er thermostatische kranen in diverse uitvoeringen: strak, klassiek, ronde vormen, … Voor elke stijl is er wel een kraan.

 

Graag meer informatie over onze thermostatische kranen en andere badkamerbenodigdheden? Neem een kijkje in onze online catalogus of neem gerust contact met ons op.

29 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus