Meubels voor je badkamer gekozen? Tijd voor een badmengkraan!

Als je er eindelijk uit bent dat je voor een bad gaat en niet voor een douche, heb je nog een belangrijke knoop door te hakken: welke kraan je voor je bad kiest. Omdat je zowel warm als koud water nodig hebt, is een badmengkraan een must. Maar die bestaan in talloze soorten en uitvoeringen. Laten we ze even overlopen.

Badmengkranen: de basics

Met een badmengkraan wordt de watertemperatuur in de kraan zelf geregeld, zodat je altijd water op een aangename temperatuur ter beschikking hebt. Naargelang het regelsysteem onderscheiden we drie grote groepen:

  • de klassieke mengkraan met twee aparte draaiknoppen – een must voor een badkamer met retrolook,
  • een mengkraan met een gecombineerde regelknop die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid,
  • een mengkraan met thermostatische kraan. Ideaal voor wie veiligheid een prioriteit is.

Binnen deze drie groepen heb je een ruime keuze tussen verschillende ontwerpen. Laat je leiden door de rest van je badkamerinrichting, zodat je een harmonisch geheel creëert.

Kwalitatief materiaal voor je badkamerkraan

Voor welke uitvoering je ook gaat, het is altijd een goed idee om kwalitatief materiaal in huis te halen. Zo zijn verchroomde badkamerkranen erg populair, omdat ze met het juiste onderhoud jarenlang mooi blijven. Andere opties zijn inox of roestvrijstaal.

Opbouwkraan of inbouwkraan

Als je een van de gelukkigen bent die een vrijstaand bad kunnen plaatsen, is een vloergemonteerde badmengkraan zeker het overwegen waard. Deze kraan springt meteen in het oog en geeft moderne badkamers een extra bijzondere toets. Wie kiest voor een ingebouwd bad is beter af met een inbouwkraan. Dan zie je enkel de kraanhals en de kraangrepen.

Zelf een badmengkraan installeren?

Een badmengkraan installeren is een vrij eenvoudige klus als je over de juiste koppelingen beschikt. Met wat afdichtingstape en rubberen dichtingsringen maak je je aansluiting waterdicht. In deze handige how-to-video tonen we je stap voor stap hoe je het aanpakt!

27 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus