Hierop moet je letten bij een badkamer voor senioren

Je denkt er nu misschien nog niet aan, maar om tot op je oude dag van je badkamer te genieten, zijn er soms enkele aanpassingen nodig. Zo is een bad vaak onhandig voor wie niet goed ter been is. Dat wil echter niet zeggen dat je gelijk je badkamer moet uitbreken. We zetten de voornaamste oplossingen even op een rijtje.

Drempelloos douchen

Een badrand vormt een echte drempel voor wie niet (meer) goed ter been is. Een inloopdouche met handgrepen is dan een goed alternatief. Een antisliplaag of antislipmat is onmisbaar. Zo verklein je de kans op een onfortuinlijke valpartij in de douche. Het enige nadeel van zo’n antislipmat is dat je een douchekruk minder vlot op z’n plaats krijgt. Als staand wassen te moeilijk is, dan kies je beter voor een douchezit.

 

Hulp bij het baden

Uiteraard hoef je je bad niet meteen af te schrijven. Met de juiste accessoires maak je het een heel stuk eenvoudiger om over de badrand te klimmen. Veranker bijvoorbeeld een badtrapje in de muur, voorzie badhandgrepen of maak gebruik van een badplank in een douche-badcombinatie zodat je zittend kunt douchen. Is het risico om weg te glijden in een gewoon bad te groot? Dan is een zitbad ideaal.

 

De juiste kranen

Vlot in en uit je bad of douche raken is een goed begin, maar steeds aangenaam warm water ter beschikking hebben is even belangrijk. Met een thermostatische mengkraan voorkom je brandwonden en zul je nooit je gewrichten forceren als je de kraan opendraait. Bij traditionele tweegreepskranen loop je het risico om de kranen te hard te moeten dichtdraaien, met alle gevolgen van dien.

 

Een Japans toilet in de badkamer voor senioren

Een Japans toilet is niet alleen erg hygiënisch, wie beperkt is in zijn of haar beweging hoeft zich ook geen zorgen te maken over schone billen. Dankzij de sproeiarm met douchefunctie worden je billen perfect proper gemaakt en gedroogd. Een opklapbare beugel helpt je tot slot gaan zitten en weer opstaan.

26 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus