Personaliseer je badkamer met de juiste accessoires

Een badkamer inrichten is een werk van lange adem. Maar zodra je klaar bent, geniet je met het hele gezin van een comfortabele plek om je dag te beginnen en af te sluiten. En hoewel je – terecht – heel wat aandacht schenkt aan de keuze van je sanitair of wandbekleding, zijn accessoires minstens even belangrijk.

Trek de stijl van je badkamer door

Wellicht heb je de inrichting van je badkamer in een bepaalde stijl gekozen – en anders is dat meestal een goed idee om rust in de ruimte te brengen. Afhankelijk van de stijl, passen bepaalde accessoires wel of niet bij het geheel.

  • Bij een landelijke badkamer hoort ‘zacht’ materiaal. Denk aan porselein, hout en pastelkleuren.
  • Een moderne badkamer heeft meestal een strakke vormgeving. Accessoires kunnen minimalistisch of net heel uitgesproken zijn, maar hebben steeds een hoog design-gehalte.
  • Voor een retro badkamer kies je authentieke materialen zoals chroom, nikkel, messing. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale retro badkranen.
  • Heb je het liever vintage? Dan zijn uitgesproken, vrolijke kleuren een must.

Hou jij echter van een eclectische look? Dan is er niemand die je tegenhoudt om een moderne badkamer te combineren met klassieke elementen. Jouw badkamer, jouw regels!

 

De belangrijkste badkameraccessoires op een rijtje

Je kunt je stijl doortrekken in heel wat accessoires, afhankelijk van je behoeften. Badkameraccessoires spelen immers een belangrijke rol in je comfort:

badaccessoires: badgreep, badmat, hoofdsteun

doucheaccessoires: flaconhouder, sponshouder (of sponskom), veiligheidsmat

toiletaccessoires: toiletrolhouder, toiletborstel

handdoekaccessoires: handdoekhouder, handdoekring, haakje of knop

zeepaccessoires: zeephouder, zeepdispenser (of pompje)

vuilbakje

wasmand

bekerhouder

spiegel

 

Een persoonlijke toets

Het grote voordeel van accessoires is dat ze je hele badkamer een nieuwe look geven. Je hebt geen grote verbouwingen nodig als je een beetje uitgekeken bent op je inrichting. Een likje verf en de juiste details doen wonderen! Al kies je uiteraard het liefst voor degelijk en onderhoudsvriendelijk materiaal waar je jarenlang van geniet.

25 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus