Comfort in je badkamer begint met het juiste ontwerp

 Voor steeds meer mensen is de badkamer een plek om zich even terug te trekken en heerlijk te ontspannen. Maar zelfs wanneer je louter praktisch ingesteld bent, is het stukken aangenamer om je dag te beginnen en eindigen in alle comfort. Gelukkig hoef je daarvoor niet meteen de hulp van een professional in te schakelen. Met het juiste ontwerp kom je al een heel eind! Onze tips.

Een grondplan tekenen

De eerste stap is je badkamer exact opmeten. Met een plattegrond op schaal is het veel makkelijker om de ruimte maximaal te benutten: je kunt immers nog naar hartenlust schuiven met meubels tot je de perfecte indeling gevonden hebt. Verlies de leidingen en afvoerbuizen niet uit het oog. Als je die nog moet installeren, hou je ze het best zo kort mogelijk. Ook met ramen en deuren hou je maar beter voldoende rekening. Je neemt in je grondplan niet alleen hun exacte locatie op, maar eveneens hoever je deur opengaat en op welke hoogte je ramen zich bevinden.

Essentiële elementen in je badkamerontwerp

Voor je een bad of douche kiest, bepaal je op je grondplan waar de verwarming en eventueel de warmwaterketel komt. Denk ook na over de verlichting: voor een kleine badkamer installeer je die bijvoorbeeld het best in de hoeken. Tot slot is wand- en vloerbekleding een must. Hou rekening met je materiaalkeuze – pleister, tegels of nog iets anders – en welke ruimte je ervoor nodig hebt.

Meubels en sanitaire toestellen

Pas wanneer je klaar bent met bovenstaande stappen, kun je badkamermeubels en sanitair toevoegen. Onze gouden regel? Bepaal eerst in welke stijl je jouw badkamer wil uitwerken. Zo neemt een retrobadkuip meer plaats in dan een moderne douchecabine. Probeer ook de juiste balans te vinden tussen je praktische behoeften en comfort. Een vrijstaand bad is misschien wel synoniem met pure luxe, maar zo’n meubel werkt alleen wanneer je badkamer groot genoeg is. Voldoende bewegingsruimte is essentieel! Gelukkig heb je heel wat opties om ook voor een kleine badkamer een goed ontwerp te bedenken.

23 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus