Optimaal relaxen in je douche dankzij de juiste sproeikop

Akkoord, je douchecabine dient vooral om je in te wassen. Maar na een vermoeiende dag kan je dagelijkse reinigingsritueel ook heerlijk ontspannend werken. En in de zomer is een douche stukken verfrissender dan een bad. Er is dus geen enkele reden om niet even stil te staan bij de juiste sproeikop voor jouw badkamer.

Sproeikoppen: voor elk wat wils

Sproeikoppen komen in alle vormen en maten: van minimalistisch klein tot reuzegroot. En maar goed ook! Je douchekop bepaalt immers hoe de waterstralen op je lichaam neerkomen en hoe je douchebeurt aanvoelt. Terwijl de een houdt van forse regenstralen, wil de ander liever een zachte massagestraal ervaren. Of misschien verkies je afwisseling tussen de twee. Tegenwoordig heb je zo’n ruime keuze aan sproeikoppen dat je ongetwijfeld een exemplaar vindt dat aan jouw wensen voldoet. Wat dacht je van een regendouche of een watervaldouche? Of een combinatie van beide?

Genieten zonder schuldgevoel met een besparende sproeikop

Denk je bij ontspannende douches ook meteen aan hoge waterrekeningen? Dan is het goed om te weten dat vooral de duur van je douche en de grootte van je sproeikop het verbruik bepalen. Dat wil echter niet zeggen dat je enkel voor een klassieke douche met één waterstraal kunt gaan. Dankzij een waterbesparende douchekop beperk je het verbruik zonder dat je daar iets van voelt. Goed voor jou en voor het milieu!

Wisseldouche: voor durvers

Je sproeikop bepaalt dan wel hoe het water op je neervalt, maar daar eindigen de mogelijkheden niet. Heb je ooit al een wisseldouche geprobeerd? Daarbij douch je eerst enkele minuten op een aangenaam warme temperatuur, om daarna een halve minuut onder koud(er) water te staan. Dat proces herhaal je enkele keren. Zo’n wisseldouche zou tal van voordelen hebben: je wordt er meteen wakker van, je huid wordt gezonder en je verlicht er ook spierpijn mee.

21 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus