Een echte blikvanger in je badkamer? Een bad op pootjes!

Ben je binnenkort toe aan een nieuwe badkamer? En past bij die plannen ook een bad? Zo ja, kies je dan voor een ingebouwd of een vrijstaand exemplaar? In het laatste geval is een vrijstaand bad op pootjes zeker het overwegen waard.

De betere badkamer

In het midden van de 18de eeuw werd het bad op pootjes een vast onderdeel van de betere badkamer. De luxueuzere badkuipen in die tijd waren van gietijzer met daarop een laagje email als bescherming. Dat voelde niet alleen aangenamer aan, maar zorgde ook voor een makkelijker onderhoud. Vanaf 1930 kwam zo’n bad dan weer veel minder vaak voor. Maar nu winnen baden op pootjes terug aan populariteit.

 

Extra boost voor je badkamer

Wil je jouw badkamer een unieke uitstraling geven? Een vrijstaand bad zorgt gegarandeerd voor een boost, en een bad op pootjes doet daar nog een schepje bovenop. Het geeft je badkamer een aangenaam, ruim gevoel en een authentieke sfeer. En het is heus niet zo dat dit type bad enkel in retro-badkamers met een eerder klassieke stijl past. Ook in een moderne badkamer met een strakker design komt een bad op pootjes zeker tot zijn recht.

 

Flexibel acryl

De meeste baden zijn gemaakt van acryl. Dat is een duurzaam, licht en toch sterk materiaal met een moderne look. Het is bovendien een heel onderhoudsvriendelijk materiaal. Zeker omdat het voor een naadloze badkuip zorgt. Daarnaast is acryl op het vlak van vormgeving heel flexibel, waardoor ook vele andere ontwerpen dan de standaardvormen mogelijk zijn.

 

Voordelen van een bad op pootjes

Een bad op pootjes kun je plaatsen waar je maar wil. Een ander voordeel is dat je rondom nog vrije ruimte hebt. Dat is gemakkelijk op het vlak van onderhoud, maar ook handig om er andere decoratieve of praktische objecten naast te plaatsen. Een grote plant, een tafeltje voor je boek of een drankje … Mogelijkheden genoeg om je badkamer in te richten naar je eigen smaak.

19 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus