Lafiness kranen: voor ieder wat wils

Kranen bepalen heel erg de look van je badkamer. Mooie, stijlvolle kranen zijn de finishing touch van je wastafel, bad of douche. Maar naast het design zijn er nog tal van aspecten zoals functionaliteit en duurzaamheid waarmee je rekening dient te houden bij het kiezen van de juiste kraan.

Geen badkamer zonder kraan. En mooie, stijlvolle kranen zijn de finishing touch van je wastafel, bad of douche. Daarom besteed je best de nodige aandacht aan het kiezen van de juiste kranen. Ontdek hieronder met welke aspecten je rekening dient te houden!

De uitloop van je kraan: meer dan mooi?

De uitloop van een kraan is het gedeelte waar het water uitkomt, ook wel kraanhals genoemd. Uitlopen zijn er in diverse vormen en maten: lange en korte, strakke en sierlijk gebogen, ... Je vindt dus zeker een kraan die je bevalt. Maar naast het uitzicht is de functionaliteit belangrijk. Bekijk waarvoor de kraan precies gaat dienen en kies een uitloop die praktisch is in het dagelijkse gebruik. Bij de kraan van je wastafel wil je bijvoorbeeld voldoende ruimte om je handen onder de waterstraal te wassen.

 

Kranen voor de badkamer kiezen

In je badkamer heb je verschillende kranen: een badkraan, een wastafelkraan, een douchekraan,  ... Iedere kraan heeft andere vereisten. Naast de uitloop zijn er nog veel elementen die de keuze van de juiste kraan bepalen. Om voor een harmonieus geheel te zorgen, kies je het best kranen die bij elkaar passen. Onderstaande vragen helpen je alvast op weg:

 

  • Welke stijl wil je? Eigentijds, retro, met strakke of afgeronde vormen?
  • Wil je een mengkraan? Een eengreeps- of een tweegreepsmengkraan?
  • Wil je een traditionele kraan of een thermostatische kraan?
  • Welk materiaal geniet je voorkeur? Inox, chroom, roestvrij staal, ... ?

 

De ideale wastafelkraan

Wastafelkranen kan je verkrijgen in heel wat formaten en vormen. Een model vinden dat naadloos aansluit bij jouw smaak en de stijl van je badkamer? Mits enig zoekwerk mag dat geen probleem zijn. Maar naast de uitstraling, is ook de degelijkheidbelangrijk. Kies voor een kwalitatief en praktisch model . De wastafelkranen van Lafiness voldoen hier perfect aan waardoor je er lang van kan genieten.

 

Een thermostatische douchekraan, een must?

In moderne badkamers zijn thermostatische kranen de regel, ook in de douche. Ze zorgen voor een comfortabele douche, een lager waterverbruik en zien er mooi uit. Lees hier waarom je best een thermostatische douchekraan kiest!  

 

Badkranen à la carte

Badkranen bepalen mee de look van je bad en badkamer. Klassiek, modern of retro? Chroom of inox? Ook badkranen zijn er in allerlei uitvoeringen en vormen.

17 08 2018
labels, tags
Ga naar de catalogus