Een douchewand kopen en installeren: waarop moet je letten?

Is je douche aan vervanging toe of moet je er nog een kiezen voor je nieuwe badkamer? En wil je helemaal zelf bepalen hoe je douche eruitziet? Kies dan voor douchewanden. Je hebt een hele waaier aan mogelijkheden en in combinatie met een douchebak is zo’n douche ook behoorlijk eenvoudig zelf te installeren. Maar een inloopdouche is zeker ook een optie!

Inloopdouche met betegelde wanden

Een inloopdouche is voor velen misschien wel dé douche bij uitstek. En toegegeven, zo’n open constructie is een heuse blikvanger, zeker in combinatie met een betegelde wand. Je hebt tal van uitvoeringen, van kleurige mozaïekmuren tot strakke en sobere designs. Onthoud wel dat de voegen kunnen verkleuren. Je moet ze ook extra goed onderhouden om schimmelvorming te voorkomen.

Douchewanden in veiligheidsglas

Een transparante douchewand is niet alleen bijzonder elegant, hij maakt je badkamer ook optisch ruimer. En je hoeft je geen zorgen te maken over glasbreuk, want glazen douchewanden vind je tegenwoordig enkel nog in veiligheidsglas. Dat wil niet zeggen dat de keuze beperkter is, integendeel! Of je nu mat glas, transparant glas of glas met een motiefje wilt: het kan allemaal. En je kunt glazen douchewanden zowel voor inloopdouches als een douchebak gebruiken.

Acryl douchewand

Acryl is hét badkamermateriaal bij uitstek: vuilafstotend, krasbestendig én onderhoudsvriendelijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over schimmel. Bovendien bestaat acryl in alle kleuren en soorten en kun je acryl douchewanden zowel met een inloopdouche als een douchebak combineren. Ongeacht jouw badkamerstijl kun je er van op aan: acryl past naadloos bij jouw look.

De juiste afmetingen voor een vlekkeloze installatie

Ongeacht de materiaalkeuze is het belangrijk dat je wanden de juiste afmetingen hebben. Zowel acryl als veiligheidsglas kun je op maat laten maken. Het grote voordeel van acryl? Het is stukken lichter dan glas. Daardoor verloopt de installatie in een handomdraai. Bekijk onze demovideo om te zien hoe het moet.

23 07 2018
Ga naar de catalogus