Welk bad past het best bij jouw badkamer? Ontdek onze tips!

Je badkamer is dé plek bij uitstek om het nuttige aan het aangename te koppelen. Neem dus je tijd om een bad te kiezen, zodat je er jarenlang van kunt genieten! Hou rekening met je behoeften en badkamergewoontes, en ontdek snel onze tips. Dan kan het niet misgaan.

Maak een plattegrond

Meet je badkamer zorgvuldig op en teken een plattegrond op schaal. Zo voorkom je dat je straks een bad met de verkeerde afmetingen kiest. Houd ook rekening met ramen, deuren, verwarming én verlichting voor je de rest van de badkamermeubelen een plaats geeft. Heb je een kleine badkamer? Met een hoekbad of bad-douchecombinatie benut je de ruimte optimaal. Met een grotere badkamer kun je gerust voor een vrijstaand bad gaan.

 

Duurzaam materiaal voor een optimale levensduur

Een bad kan een fikse investering zijn. Kies daarom voor materiaal dat tegen een stootje kan en lang mooi blijft, zoals bijvoorbeeld acryl. Acryl heeft niet alleen een optimale prijs-kwaliteitverhouding, het is ook erg onderhoudsvriendelijk. Let wel, acryl is behoorlijk krasgevoelig. Gelukkig kun je krassen makkelijk wegwerken met een polisher.

 

Het oog wil ook wat

Onderhoudsgemak is een belangrijke factor, maar de look die je voor je badkamer wilt, hoeft niet minder belangrijk te zijn. Sanitair bestaat in allerlei stijlen en kleuren, dus je kunt gerust voor een duidelijk uitgesproken design gaan.


Hou je budget binnen de perken

Als je materialen kiest die stevig zijn en jarenlang meegaan, bespaar je op termijn sowieso. Maar je kunt je badkamer ook zelf installeren om de kosten nog meer te drukken. Zelf je badmeubelen installeren hoeft heus geen heksentoer te zijn. Bekijk onze handige how-to video’s en je kunt meteen aan de slag!

22 07 2018
Ga naar de catalogus