Een veilige badkamer: hierop moet je letten

Voor gezinnen met kinderen is een veilige badkamer broodnodig. Valpartijen, heet water en badkameraccessoires kunnen anders heel wat leed veroorzaken. Maar ook voor ‘grote’ mensen zijn er enkele aandachtspunten om van je badkamer een veilige plek maken.

Installeer thermostatische kranen

Voorkom brandwonden dankzij een thermostatische kraan, en dan liefst een exemplaar met ingebouwd systeem waardoor de buitenkant van de kraan evenmin te warm wordt. Een thermostatische kraan kun je immers blokkeren op een veilige temperatuur. Als je toch heter water nodig hebt, moet je een knop indrukken. Zo voorkom je ongelukken als je verstrooid bent of als je kinderen zich alleen wassen. Opgelet: kleine kinderen laat je nooit onbewaakt in bad zitten!

Gladde bedoening

Omdat de badkamer dé plek bij uitstek is om met water en zeep te spelen, veranderen de vloer, de badkuip of de douchecabine al eens in een spekglad oppervlak. Door een antislipbadkamermat te voorzien voorkom je valpartijen.

Een veilige badkamer tot in de kleinste hoekjes

Badkamermeubels met scherpe hoekjes en randjes zijn een bron van gevaar. Niet alleen omdat je er misschien je teen tegen stoot, maar ook omdat kinderen niet altijd even rustig zijn. Zo stoten ze hun hoofd al eens tijdens een spelletje. Vermijd dus zoveel mogelijk scherpe randen bij de keuze van je badkamermeubilair om de schade te beperken.

Buiten bereik van kinderen bewaren

De meeste mensen kiezen ervoor om hun badkamerproducten op te bergen in een spiegelkast boven de wastafel. Als deze kast hoog genoeg hangt, is het een goed idee om hierin een plekje te voorzien voor medicijnen en andere producten die niet in nieuwsgierige kinderhandjes terecht mogen komen.

 

Scherven brengen geluk… maar niet in de badkamer

Wil je graag een douche installeren? Dan kun je voor glazen wanden opteren. Geen nood, tegenwoordig is er veiligheidsglas op de markt. Zo sluit je elk risico op glasbreuk uit.

20 07 2018
Ga naar de catalogus