Zalig ontspannen! Is een regendouche iets voor jou?

Als je houdt van zalig ontspannende douches, is een regendouche een goed idee. Niets kan het gevoel van een warme regenbui overtreffen na een vermoeiende dag op het werk of een intensieve sportsessie. Ook qua design vind je ongetwijfeld een model dat past bij jouw badkamer. Tegelijkertijd zijn er enkele aandachtspunten die we graag met je overlopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Op de juiste hoogte installeren

Om optimaal van je regendouche te kunnen genieten, moet je hem hoog genoeg installeren. En die hoogte hangt af van de manier waarop je de douche installeert:

  • Aan een douchestang met bijhorende douchekop
  • Ingewerkt in de muur, zodat enkel de douchekop zichtbaar is
  • Ingewerkt in het plafond

Als je de regendouche aan het plafond installeert, moet je hem minstens op een hoogte van 2m20 hangen. Indien je hem aan de muur hangt, tel je daar zo’n 10 cm bij. Het spreekt voor zich dat een ingebouwde regendouche installeren iets complexer is, maar in onze handige tutorial helpen we je alvast op weg!

Aangepaste capaciteit van warm water en afvoer

Een regendouche heeft een bredere douchekop. En hoewel er heel wat formaten zijn, wilt dat zeggen dat een regendouche zo’n 2,5 keer meer water verbruikt dan een gewone douche. Bijgevolg heeft een standaard warmwaterinstallatie onvoldoende capaciteit voor een regendouche. Je kunt dit oplossen door een nieuwe cv-ketel met hoger vermogen te installeren, een extra boiler voor je douche te installeren of te werken met een doorstroomgeiser. Houd er bovendien rekening mee dat je een grotere afvoer zult moeten voorzien.

Ecologische regendouche: geen utopie

Wil je je waterverbruik beperken, dan kies je het best voor een kleine regendouchekop. Nog beter is voor een waterbesparend exemplaar te gaan: door lucht aan de doorstroming toe te voegen, verminder je je verbruik met een kwart zonder dat je het verschil voelt.

16 07 2018
Ga naar de catalogus