Maak het extra gezellig in je badkamer

Je badkamer is de uitgelezen plek om heerlijk te ontspannen na een drukke werkdag. Het loont dan ook om het er extra gezellig te maken. En dan bedoelen we niet dat je alles vol moet hangen met decoratie, zodat je je als een sardientje in een blik gaat voelen, integendeel! Een gezellige badkamer begint bij een inrichting die je ruimte optimaal benut.

Hou het realistisch

Je bad of douche is in veel gevallen het pronkstuk van je badkamer. Let wel: hou rekening met de indeling van je badkamer en maak een realistische keuze als het gaat om een bad of douche.

  • Een vrijstaand bad is bijzonder luxueus, maar neemt meer plaats in dan een bad met een strakke vormgeving.

  • Heb je een grote badkamer en ga je graag in bad met z’n tweeën, dan kun je voor een duobad kiezen.

  • Is je badkamer eerder aan de kleine kant, dan is een bad-douchecombinatie ideaal. Ook met een inloopdouche zit je goed: de afmetingen daarvan bepaal je helemaal zelf.

  • Als je een toilet in je badkamer installeert, kun je plaats winnen door voor een ophang-wc of zelfs voor een urinoir[CC1]  te kiezen.

Gezellige badkamer? Het zit ‘m in de details

Ongeacht de afmetingen van je badkamer is ‘less more’ als het op meubels, accessoires en kleuren aankomt. Kies voor één duidelijke stijl zodat je de rust kunt bewaren. Houd ook rekening met lawaai: een fluisterstille ventilatie maakt een wereld van verschil. Verder is de juiste verlichting cruciaal. Omdat je je badkamer op verschillende momenten gebruikt, is licht met dimfunctie een goed idee. Zo maak je het in één klap gezelliger. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn wat kaarsjes en wat aangename muziek. Voorzie tot slot kastjes met voldoende bergruimte zodat er geen rommel hoeft rond te slingeren.

Beperk onderhoud tot een minimum

Na een heerlijk bad uren schrobben om alles weer schoon te krijgen? Liever niet! Kies voor onderhoudsgemak door de juiste materialen in je badkamer te halen. Zo zit je met acryl of porselein altijd goed.

07 07 2018
Ga naar de catalogus