Je hond in bad doen: een goed idee?

Ondanks hun gevoelige neus, zijn heel wat honden verlekkerd op vieze dingen. Heeft jouw trouwe viervoeter in de modder gespeeld of stinkt hij een uur in de wind? Dan is het tijd voor een bad. En dat is niet altijd makkelijk, maar met onderstaande gids raak je al een heel eind.

Een goed begin is het halve werk

Als het de allereerste keer is dat je je hond wast, bouw je maar beter rustig op. Sommige honden houden er écht niet van om in bad te gaan.

  • Borstel eerstde vacht van je hond. Zo verwijder je het grofste vuil en ontwar je eventuele knopen.

  • Leg een grote stapel handdoeken klaar en zorg ervoor dat je hondenshampoo en hondensnacks binnen handbereik hebt. Gebruik nooit je eigen shampoo op je hond!

  • Plaats een antislipmat in je bad zodat je hond straks niet uitglijdt.

  • Vul de badkuip met lauwwarm water tot kniehoogte van de hond. Heb je een grote hond? Zoek dan iemand die je helpt om je viervoeter vast te houden terwijl jij hem wast.

  • Geef je hond niet te vaak een bad. Zo kun je het talglaagje beschadigen dat zijn huid soepel houdt en beschermt tegen infecties en uitdrogen.

Je hond wassen

Eens je hond in de badkuip zit, bevochtig je voorzichtig z’n vacht. Je kunt water over hem scheppen met je hand of je kunt de douchekop gebruiken. Hou die dan wel dicht bij de hond zodat hij niet schrikt van de straal. Zeep hem vervolgens zachtjes in met hondenshampoo. Laat geen zeep in zijn ogen of oren terechtkomen. Spoel je hond met schoon lauwwarm water af zodat alle shampoo weg is. Hou hem vast in z’n nekvel zodat hij zich niet droog schudt en wrijf hem droog met een handdoek. Als je hond niet bang is van het geluid van een haardroger, kun je hem ook droogföhnen op een lage stand. Honden krijgen het makkelijk koud na een bad, dus laat hem niet buiten voor hij helemaal droog is!

Hond in bad doen: hoe voorkom je schade in je badkamer?

Is je hond geen fan van baden en werkt hij flink tegen? Met een bad in acryl hoef je niet te vrezen voor ravage achteraf omdat het materiaal krasbestendig is. Bovendien is het eenvoudig weer schoon te maken. Zo heb je een schone hond én een heerlijk schone badkamer.

04 07 2018
Ga naar de catalogus